Зверєв: Я втратив перемогу через фізичний стан, а не через рівень свого тенісу

Зверєв: Я втратив перемогу через фізичний стан, а не через рівень свого тенісуНімецький тенісист Олександр Звєрєв програв Даніїлу Медведєву і півфіналі Australian Open, лідируючи 2-0 за сетами. Звєрєв підбив підсумки свого виступу на Australian Open-2024

- Вочевидь, дуже важкий результат, але ви потенційно були за два очки від того, щоб знову потрапити до фіналу турніру Grand Slam. Можете розповісти, що ви відчували під час матчу?
- Практично всю австралійську серію я грав досить добре. Насправді я грав добре, навіть протягом кількох місяців до цього, тому це, звісно, дуже розчаровує. Нічого особливого більше не можу сказати.

- У другому сеті ви домінували на певному етапі. Коли ви відчули, що ситуація почала змінюватися?
- Наприкінці другого сету я почав втрачати енергію. Я почав відчувати себе вже не таким свіжим. Я трохи захворів після матчу з Алькарасом, піднялася температура. Очевидно, це не сприяло відновленню, а я грав досить багато. 

Так що, так, просто трохи впав духом наприкінці другого сету, а проти нього неможливо грати, коли ти не на 100% фізично, тому що він буквально той, хто насправді нічого тобі не дає просто так. Він змушує тебе боротися за кожне очко, і коли ти вже не можеш цього робити, стає дуже важко. 

Очевидно, що я був дуже близький у третьому і четвертому сетах, але я вже не був тим гравцем, яким був у перших двох сетах. Я просто тримався.

- Єдиний раз, коли ви програли з двох сетів, був у фіналі Відкритого чемпіонату США. Чи не вдвічі важче програти такий матч?.
- Так, неприємно. Але для мене більш прикро, що я не почувався на 100% фізично. Це мене більше засмутило. Це ніби як забрало шанс. Я грав у дуже, дуже хороший теніс протягом усієї австралійської серії. 

Знаєте, я втратив перемогу через фізичний стан, а не через теніс. Для мене це розчарування. Це, мабуть, перший раз або один із перших разів у моїй кар'єрі, коли таке сталося. 

Але з іншого боку, я також можу пишатися собою, тому що я зробив усе, що міг. Я виконав велику роботу в міжсезоння, зробив усю роботу тут, в Австралії. Був зосереджений і сконцентрований, але все вийшло з-під мого контролю, в деякому сенсі. Сподіваюся, це не останній мій шанс.

Australian Open. Медведєв майже за чотири з половиною години здолав Зверєва: огляд матчу 1/2 фіналу (Відео)

 
За матеріалами: Великий теніс України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне