Даяна Ястремська: Якби почувалася трохи свіжіше, перемога була б на моєму боці

Даяна Ястремська: Якби почувалася трохи свіжіше, перемога була б на моєму боціУкраїнська тенісистка Даяна Ястремська відповіла на запитання журналістів, після своєї поразки від Чжен Ціньвень у півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії.

Australian Open. Ястремська поступилася Ціньвень: огляд матчу 1/2 фіналу (Відео)

- Чудовий турнір. Ви згадали, що, здається, майже за два раунди до цього, ви вже відчували втому і виснаженість. То наскільки ви задоволені тим, що змогли дійти до півфіналу, враховуючи, що ви зіграли і кваліфікацію, і так багато матчів тут?
- У мене не було великої передсезонки, тому що я грала в Андоррі та Анже, і для мене це було щось на кшталт передсезонки, щоб мати матчеву практику і все таке... Я задоволена результатом. Я задоволена тим, як я почувалася на корті. Мені дуже сподобалося.
Я думаю, що для мене було приємним  повернення в топ-30 рейтингу. Тому що протягом багатьох років я не могла повернутися навіть у топ-50 або топ-60. Тож це приємний бонус, тому що тепер я можу нарешті грати в основній сітці на турнірах Grand Slam, що дає мені перевагу, щоб почуватися трохи свіжіше.
Я відчуваю, що дійсно можу добре грати на "мейджорах". Я не збираюся забігати наперед, але я відчуваю, що одного разу я зможу виграти турнір серії Grand Slam.

- Вітаю з цим хорошим турніром. Ви сказали, що ваш рейтинг піднімається завдяки цьому результату. То наскільки цей рейтинг впливає на ваш турнірний розклад протягом цього року? 
- О, так, рейтинг насправді відіграє дуже велику роль, тому що останні чотири роки я не знала свого розкладу, не знала, куди потраплю, куди не потраплю. Мені доводилося грати тиждень за тижнем. Можна сказати, що я жила на турнірах, і не знала точно, яким буде мій календар. Зараз я, наприклад, знаю, де я можу грати, де я можу відпочивати, і жити так комфортніше, коли ти знаєш, наприклад, на деякий час свій графік.

- Ви боролися з Чжен Ціньвень. Розкажіть, що робить її складною суперницею? У вас були дуже хороші результати в матчах проти Аріни Соболенко. Мені просто цікаво, як ви думаєте, чи є у Чжен Ціньвень той арсенал, щоб поборотися в суботу і перемогти?
- Так, безумовно, у неї є багато хороших можливостей виграти турнір Великого Шолома. Я думаю, що вона чудовий гравець. У неї потужні удари і дуже хороша подача. Якщо вона зможе залишатися стабільною емоційно і якщо вона зможе тримати свій рівень, як вона це робила сьогодні, досить добре у важливі моменти, вона може виграти, і вона може виграти, я б сказала, навіть досить легко (посміхається). Але це буде хороша боротьба між ними обома. Вона грала сьогодні чудово, але я думаю, що якби я почувалася трохи свіжішою, перемога була б на моєму боці.

- Що, на вашу думку, буде ключовим для вас, що ви збираєтеся сказати собі в майбутньому, щоб утримувати цей рівень, бути в змозі виступати так постійно, як ви зробили протягом восьми, дев'яти матчів тут?
- Моя мета не в тому, щоб утримувати той самий рівень. Я не хочу залишатися в минулому і думати про те, як я грала тут, тому що кожен день відрізняється, кожен турнір відрізняється, кожен розіграш відрізняється і все інше. Тому я просто зосереджуся на одному моменті. Я буду в сьогоденні, і немає нічого особливого, що я собі скажу. Я просто хочу прогресувати, і найголовніше - я хочу зберегти те, як я сама себе відчувала, як я відчувала, що я отримую задоволення від гри.

Ці останні кілька років я не могла відчути ці емоції, коли ти граєш на турнірах Великого Шолома, і ти граєш не кваліфікацію, не перший, другий раунд, а коли ти граєш уже матчі, як от чвертьфінал, півфінал, коли ти справді близький до перемоги. Так, ти програєш, але іноді й ці емоції теж бувають приємним. Тому я не знаю, я просто рухаюся вперед. У мене попереду ще багато турнірів, а попереду ще три турніри Великого Шолома цього року. Я постараюся зробити все, що в моїх силах.

 
За матеріалами: Великий теніс України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне