Еліна Світоліна: Я задоволена тим, як почала сезон і цей Australian Open

Перша ракетка України відповіла на запитання журналістів після своєї перемоги у першому колі Відкритого чемпіонату Австралії.

- Звичайно, я рада повернутися на цей турнір та щаслива, що знову виграла тут перший раунд . Загалом я просто задоволена тим, як я почала сезон, і цей Australian Open.
На початку матчу, звичайно, було непросто, але потім я грала досить впевнено, тож я задоволена сьогоднішньою перемогою.

- Будучи мамою, що ви віддаєте перевагу - денні чи нічні ігрові сесії? 
- Неважливо. Будь-який варіант підходить, тому що, якщо я граю ввечері, я прийду вранці, щоб побачити Скай. Якщо ж я граю вранці, як зараз, то навіть з огляду на те, що скоро матч Гаеля, я зможу побачити її сьогодні вдень. Тож нам просто потрібно підлаштуватися.

 - Цього року Олімпійські ігри, які відбудуться на батьківщині Гаеля. Я пам'ятаю ваш чудовий камбек у матчі за бронзову медаль у Токіо-2021. Чи відчуваєте якісь особливі відчуття? Бронзова медаль на Олімпіаді – це те, чим пишаються українці. І тепер МОК вирішив допустити російських та білоруських спортсменів як нейтральних атлетів. Що ви відчуваєте із цього приводу як тенісистка та громадянка України? 
 - Безумовно, я в очікуванні Олімпіади. Цього року вона пройде у Парижі і це вперше коли тенісний олімпійський турнір пройде на ґрунті. Я не грала коли він проходив на траві. Так що, знаєте, для різноманітності приємно зіграти на покритті, на якому я виросла.
Щодо ситуації з допуском, то я розумію, що рішення прийняте. Я думаю, що тепер все залежить від нашого національного олімпійського комітету, які вони зроблять кроки, і ми уважно стежимо за ситуацією. Подивимося що буде далі.

– Ми зможемо побачити вас у Парижі?
- Так Так звичайно. Щоразу, коли я маю можливість представляти свою країну... та я знаю, що і тут, і на будь-якому іншому турнірі, де я граю і маю прапор поряд з моїм ім'ям. Але, знаєте, коли ти граєш за команду, як, наприклад, на Кубку Біллі Джин Кінг, на Олімпійських іграх, на подібних заходах, це чинить більший тиск, але в той же час, приємний тиск, коли ти граєш і за тобою стоїть твоя країна.

 
За матеріалами: Великий теніс України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне