Леся Цуренко: Я просто граю в теніс і отримую задоволення

Леся Цуренко: Я просто граю в теніс і отримую задоволенняЛеся Цуренко у матчі другого кола на Відкритому чемпіонаті Австралії здобула перемогу над іспанкою Ребекою Масаровою. Українська тенісистка прокоментувала свій виступ.

Australian Open. Цуренко перемогла Масарову: огляд матчу другого кола (Відео) 

- Сьогоднішній матч вам вдалося провести більш стабільно і спокійно, ніж у першому колі. Вдалося знайти свою гру. Як оцінюєте свій виступ?
- Сьогодні я дійсно була більш стабільною і спокійною. Дуже неприємна насправді суперниця, тому що вона дуже потужно подає і б'є, тому майже ніякого ритму не було. І моє завдання було якомога більше повертати їй м'ячів, змушувати її рухатися. Маю деякі запитання до себе щодо доволі простих помилок, але, можливо, це теж спричинено тим, що суперниця дуже плоско і сильно б'є. Загалом я дуже рада перемозі і задоволена тим, що змогла виконати свій план на гру.

- У середині першого сету у вас сталася невелика перепалка з одним із глядачів. Що там сталося?
- Від початку матчу на входах на корт не стояли охоронці, і тому люди заходили і виходили в будь-який момент. Це перше, з приводу чого ми зверталися до судді. Той хлопець, він начебто за мене і вболівав, але щось він не стримав своїх емоцій. Він почав кричати дуже голосно, я не зрозуміла, що саме він кричав. Я на емоціях трохи йому відповіла, але він вибачився. На емоціях різне буває, найімовірніше він просто не зорієнтувався в розіграші.

- Ви зіграєте в третьому колі Australian Open вдруге, через 11 років, і станете однією з найстарших учасниць цієї стадії. Які думки у вас викликає ця цифра, адже ще рік-два тому багато хто писав, що, можливо, вам пора закінчувати з кар'єрою, але зараз ті самі люди пишуть коментарі про те, що в повному захваті від вашого тенісу.
- Ой, це прикольна статистика (сміється). Клас! Ось я молодець (сміється). Ніхто з нас не стає молодшим, я все прекрасно розумію. Я насолоджуюся тенісом, насолоджуюся тим, що я тут перебуваю, багато чого нового треную. Теніс, навіть у такому поважному віці, в якому я перебуваю, це для мене такий веселий і пізнавальний процес, який я продовжую.

Якщо чесно, то кілька років тому я дійсно замислювалася про закінчення кар'єри, ви пам'ятаєте, що в мене були великі проблеми з ліктем, тож можна сказати, що ті люди мали в якійсь мірі рацію (сміється). Зараз, я наскільки можу, з позитивом дивлюся на життя. Напевно ми всі українці, перебуваючи в нових реаліях, навчилися радіти найменшим речам і не звертати увагу на моменти, які раніше здавалися важливими, як, наприклад, на тенісний матч. Зараз я набагато спокійніше ставлюся до матчів, я просто граю в теніс і отримую задоволення від того, від чого можу.

 
За матеріалами: Великий теніс України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне