Шатернікова: Прийнявши умови про 30% гонорару, Усик показав, що він за славу, а не за гроші

Шатернікова: Прийнявши умови про 30% гонорару, Усик показав, що він за славу, а не за грошіВіце-президент Національної ліги профі-боксу України Аліна Шатернікова в поділилась своєю думкою про перемовини по бою за абсолютного чемпіона світу в хевівейті між Олександром Усиком (20-0, 13 КО) та британцем Тайсоном Ф’юрі (33-0-1, 24 КО).

- Не дивлячись на те, що Олександр погодився на 30% гонорару, бій досі не оголошено, а Олександр Красюк каже, що не вірить, що поєдинок відбудеться 29 квітня. Як ви бачите ситуацію з переговорами по цьому бою?
- Я теж зацікавлена аби ці перемовини завершились успішно, адже планую відвідати цей мега-файт. Декілька днів тому я вже планувала купували квитки на рейс з Варшави до Лондону, проте поспілкувалась з командою Олександра, і поки зупинилась в цьому процесі. В мене наразі теж немає від  чуття, що цей двобій відбудеться 29 квітня. Адже часу залишилось не так багато, а контракт не тільки не підписаний, а й досі відбувається публічне узгодження його умов.

Ми, насправді, спостерігаємо за безпрецедентною ситуацією, адже в боксерському світі не прийнято узгоджувати подібні моменти в публічному просторі, але циган є циган, він нам пропонує такі нестандартні рішення, і оскільки зацікавленість в бою за абсолюта є у української сторони, то такі правила гри приймають вже всі. А нам – фанатам та експертам – залишається просто за цим спостерігати.

Тим не менш, думаю, якась комерційна складова в такому розігріві є. Це моя особиста думка, адже чим більша увага до івенту, тим більше в ньому зацікавлені партнери, тим більше про нього чують глядачі. Нам залишається лише чекати, коли ми побачимо підписаний контракт.
Мені дуже прикро через те, що Олександр постійно має тренуватись, постійно бути в формі, і постійно чекати оголошення поєдинку, не маючи розуміння, коли воно буде. Це дуже виснажує, проте, я думаю, мотивація також в нього найвища.

- Якщо ми кажемо про бій за абсолюта: перемовини і мають бути такими важкими чи це просто фактор Ф’юрі?  
- Мені здається, тут справа індивідуальна. Фюрі – нестандартний і унікальний боксер. Стільки уваги, скільки він викликає до себе, більше ніхто не викликає. Хіба може Майк Тайсон викликав. Тому, якщо командою Тайсона запропонований такий медійний спосіб домовитись про двобій, значить потрібно приймати цей виклик. І в цьому виклику також є свої переваги і своя смакота.

- Що ви думаєте про те, що Усик погодився на 30% гонорару?
- Скажу так: будь-яке рішення нашого чемпіона я сприймаю, як будь-яке позитивне рішення. Ті умови, в яких наразі перебуває наша країна є дуже важкими, і всі ми потребуємо позитивних емоцій. Я думаю, команда Олександра враховувала цей момент, коли погоджувалась на такий розподіл гонорару.

Таким чином він ще раз підкреслив, що він за славу, а не за гроші. Тобто, що на першому місці: Glory of Ukraine чи гроші? Він показав, що для нього головне бути абсолютом і увійти в історію як перший абсолютний чемпіон світу у хевівейті в еру чотирьох організацій. А гроші то вже другорядне.

- Як ви думаєте, чи має Френк Воррен важелі впливу на Тайсона чи вони діють в своїй політиці просування бою разом?
- Мені здається, це імпровізація боксера. Френк Воррен навряд є диригентом цієї історії. Ф’юрі – унікальна особистість, і, мені здається, що саме він і керує цією історією. А Воррену та його команді залишається тільки погоджуватись з тим, що майструє Тайсон.

- Усик вчора заявив, аби Фюрі підписував контракт або звільняв титул. Якщо бою Усик - Ф’юрі не буде, чи реально змусити британця зробити пояс вакантним?  
- Дуже цікаве запитання, я теж про це вчора думала після відео від Олександра. Мені здається, що для Ради цей пояс в хевівейті в руках у Тайсона це достатньо сильна популяризація організації, тому є в мене таке інтуїтивне відчуття, що вони не будуть в нього його забирати. Тому ця історія має завершитись домовленістю про двобій.

Я думаю, що всі організації зацікавлені аби бій Усик – Фюрі відбувся, і відбувся в цьому році. Думаю, вони будуть спостерігати і намагатись уникнути аби якийсь ще двобій, захист або обов’язків захист, відбувся до бою за абсолюта. Мені здається всі президенти боксерських організацій зацікавлені в цьому двобої.

- Бій скоріше буде? Чи буде але не в ті дати?
- Те, що поєдинок не відбудеться 29 квітня це 100%, а те, що він буде – так, в мене є відчуття, що він буде.


 
За матеріалами: XSPORT
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне