Юрай Санітра: Це чемпіонат світу - треба ставити найсильніших

Юрай Санітра: Це чемпіонат світу - треба ставити найсильніших

Юрай Санітра. Фото: suspilne.media

Сьогодні, 12 лютого, в Оберхофі (Німнссина) на чемпіонаті світу з біатлону у чоловіків пройшла гонка переслідування. Дмитро Підручний став найкращим серед українських біатлоністів, вдруге поспіль фінішувавши у топ-10 - восьме місце. Ще один українець - Антон Дудченко - посів 20-е місце та показав найкращий результат у кар'єрі на рівні чемпіонату світу.

Після завершення гонки переслідування, тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра підсумував виступи команди у першій половині чемпіонату.

«Вітаю Дмитра Підручного з сьогоднішнім результатом. Знову показав, що готовий на цьому чемпіонаті. Потрапити до топ-10 за цієї конкуренції, яка була у старті - треба щось знати та мати хороший фізичний стан. Гадаю, що наша доля щодо медалі вирішувалася на третьому колі, де Дмитро втратив контакт з цією сильною групою. Всі розуміють, що він не робот, у нього лише чотири тижні тренувального процесу. У цьому колі він втратив контакт і наприкінці втримав дуже хорошу позицію.

Щодо решти хлопців, на ліжці - дуже добре. Стоячи - вже й туман був. Але знову ж таки: Антон Дудченко - у топ-20, всі хлопці - в очках (у топ-40). Гадаю, що можем бути задоволені виступом, особливо восьме місце нас радує. Далі будем дивитися, як готуватися до наступних стартів.

Чи виступить Підручний в індивідуальній гонці? Все залежить від того, у якому стані він прокинеться".

Насико і Тищенко позиція така, що вони мають бути завжди готові. Можливо 1-2 отримають можливість бігти 20 км, але чекатимемо на аналіз по стану спортсменів. Це чемпіонат світу, нам потрібно ставити найсильніших.

Артем Прима? Гадаю, він більше хоче, аніж треба, сильно мотивований, але робить такі промахи. Як сьогодні - чотири дуже добре закрив, а останній - просто втрата концентрації. Впевнений, що він збереться, я розраховую його на 20 км. І ще його сильно чекає позиція в естафеті. Тому треба впоратися і з цим моментом».

Розклад чемпіонату світу-2023 з біатлону


14 лютого, вівторок, 15:30. Індивідуальна гонка (чоловіки, 20 км)
15 лютого, середа, 15:30. Індивідуальна гонка (жінки, 15 км)
16 лютого, четвер, 16:10. Одиночна змішана естафета
18 лютого, субота, 12:45. Естафета 4х7,5 км (чоловіки)
18 лютого, субота, 16:00. Естафета 4х6 км (жінки)
19 лютого, неділя, 13:30. Масстарт (чоловіки, 15 км)
19 лютого, неділя, 16:15. Масстарт (жінки, 12.5 км)

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне