Юрай Санітра: Було бажання стартувати краще

Юрай Санітра: Було бажання стартувати кращеCьогодні, 8 лютого, в Оберхофі (Німеччина) чемпіонат світу з біатлону стартував змішаною естафетою. Збірна України, яку представляли Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Дмитро Підручний і Антон Дудченко, фінішувала на десятому місці. Золото виграла збірна Норвегії.

Після гонки старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра оцінив виступ команди на першому старті.

Санітра визнав, що очікував на кращий старт. Але  розраховує, що у наступних гонках українська збірна прогресуватиме.

Юрай Санітра: «Хотіли стартувати на цьому чемпіонаті краще. Умови були дуже класні: стабільна ситуація на стрільбі, хороша траса. Якщо говорити за хлопців, то не було контакту, Дудченко і Підручний бігли наодинці по трасі. Позицію, яку отримали після жіночої частини, утримали. Трішки ризикували на стрільбі, бо хотіли наздогнати команди попереду.

У нас було бажання стартувати краще. Хотіли бути у топ-6. Щоб підтвердити свої амбіції, з якими приїхали на чемпіонат. Ще багато стартів, тому, думаю, покажемо себе краще, ніж сьогодні.

Дудченко і Підручний адекватно пробігли по трасі. Далі будемо готуватися до наступного старту - спринту. Можу сказати, що там стартуватиме Прима та Цимбал. Інших двох назву після завтрашнього тренування, коли побачимо, як пройде відновлення в Підручного та Дудченка. Якщо все буде добре, то бігтимуть.

У Дмитра є та проблема, що не вистачає стартів. Тому він трішки із запасом стартував, потім додавав, а на останньому колі був таким, яким ми хочемо, щоб був протягом усіх трьох кіл.

Дудченко програв найкращому — Йоганнесу Бьо — приблизно 45 секунд. Це небагато. Якщо навіть другі за швидкістю програли по 30 секунд. Біг був хороший, лижі працювали. Сподіваюся, що спринт буде кращим за сьогоднішній старт.

Даша хворіла, мала важкий діагноз. Вчора робили контрольне тренування. Якщо все буде добре, то домовилися з тренерами, що пробіжить спринт. Тоді буде зрозуміло, чи розраховувати на неї в естафеті. З Дашею велике питання — побачимо, що покаже перший старт».

Наступний старт чемпіонату світу з біатлону відбудеться у п'ятницю, 10 лютого - жіночий спринт. 

Біатлон. Чемпіонат світу. Склад збірної України та розклад змагань

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне