Юрай Санітра після етапу в Поклюці: Складна ситуація

Юрай Санітра після етапу в Поклюці: Складна ситуаціяУ Поклюці закінчився четвертий етап Кубка світу у 2023 році. Біатлоністи взяли участь у шести стартах: чоловічих та жіночих спринтах та переслідуванні, а також у перших змішаних естафетах сезону - одиночному міксті та класичній естафеті.

На етапі в Поклюці чоловіча збірна України мала лише один фініш у заліковій зоні. Артем Тищенко, якого довикликали до складу через проблеми зі здоров'ям у Антона Дудченка та Віталія Мандзина, фінішував 30-м у спринті.

Загалом на етапі в Поклюці збірна України з біатлону мала неоптимальний склад. Крім Дудченка та Мандзина, участь в гонках не брали Дмитро Підручний, який продовжує відновлення після травми. А також Артем Прима, який не встиг відновитися після пошкодження.

Після закінчення етапу старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра оцінив виступ команди на першому етапі в 2023 році. На думку Санітри, на результати команди в Поклюці вплинули саме проблеми зі здоров'ям у лідерів. При цьому тренер залишився задоволений виступом Тищенка, який крім залікових очок у спринті, ще й допоміг команді посісти сьоме місце в одиночному міксті.

Юрай Санітра: «Складна ситуація в нашій команді, через проблеми зі здоров'ям у лідерів. А ті, хто мають змогу показувати себе, не використовують свої можливості. Можу сказати, що в цьому Кубку задоволений лише виступом Артема Тищенка, який в спринті та сьогодні в естафеті допоміг зробити хороший результат. Стосовно інших, то важко знайти позитив.

Впевнений, підтвердиться правило, що на першому старті після Нового року нам не вдається все так, як ми хотіли. Форма буде покращуватись до чемпіонату Європи, де ми матимемо Приму й Дудченка. А на чемпіонаті світу буде й Підручний.

На наступному етапі в Рупольдингу в індивідуальній гонці Артем та Антон не будуть брати участь. Вони переїжджають в Обертілліах, де готуватимуться. А якщо все буде гаразд, я дуже хочу, щоб вони стартували там [у Рупольдингу] в естафеті. Розраховую на Дудченка та Приму там.
Щоб побачити всіх кандидатів на чемпіонат Європи буду говорити з тренером команди «Б» Ігорем Ященком. Швидше за все в індивідуальній гонці в Рупольдингу буде стартувати і Денис Насико.

На мою думку, Антон Дудченко та Віталій Мандзин захворіли через те, що було перевантаження. Важка дорога на чемпіонат України, там погода не найкраща - дощ та вітер, а потім на «Різдвяну гонку», де також були несприятливі погодні умови. Тому думаю, що ці хвороби з цим пов'язані. Тарас Лесюк перед тим захворів, але це не була важка хвороба, яка могла сильно вплинути на його стан.

Артем Прима вирішував свої питання. Там була нескладна операція, а як виявилося ще COVID-19 підхопив перед Новим роком. Тому треба йому зараз обережно готуватися».

Наступний, п'ятий, етап Кубка світу відбудеться 11-15 січня в Рупольдингу (Німеччина). В програмі - індивідуальні перегони у чоловіків (20 км) і жінок (15 км), чоловіча естафета 4х7,5 км та жіноча 4х6 км, а також мас-старти – чоловічий на 15 км та жіночий на 12,5 км.

 
За матеріалами: Суспільне спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне