Підручний - про повернення до тренувань: Не будемо форсувати форму

Підручний - про повернення до тренувань: Не будемо форсувати формуКапітан української чоловічої збірної команди з біатлону Дмитро Підручний у поточному сезоні взяв участь лише у одному старті Кубка світу з біатлону. Сталося це у естафеті на першому етапі у фінському Контіолагті, яку чоловіча збірна України завершила на дев'ятому місці.

Після естафети на першому етапі Кубка світу 2022/23 Дмитро Підручний зіштовхнувся з проблемами з коліном. Як зазначив капітан чоловічої збірної України з біатлону, він «практично не міг зігнути ногу».

Через травму коліна, Дмитро Підручний був змушений перенести операцію. Хірургічне втручання відбулось у грудні у німецькій клініці.
Підручний розповів про своє відновлення після травми, а також плани щодо старту тренувань.

Дмитро Підручний: «Я вже в Австрії, Обертілліаху. Буквально декілька годин тому ми прибули з юнацькою командою сюди. Буду намагатися повертатися до нормального режиму тренувань та відновлювати свою форму. Це основне завдання.

Вже рівно місяць, як мені зробили операцію. Я вже більше 10 днів ступаю на ногу, днів 4-5 вільно ходжу. Буду з завтрашнього дня починати повноцінні тренування і поступово, думаю, з кожним днем додаватиму. Сподіваюся, що все буде виходити, і я найближчим часом зможу доєднатися [до команди] та взяти участь у якихось змаганнях. Але коли це саме відбудеться - важко сказати.

Я повністю на контакті з лікарями, повністю виконую їхні рекомендації. Вони кажуть, що не треба нічого боятися, але все треба робити згідно їхньої програми. До сьогоднішнього дня як такого тренування не давав, були лише розвиваючі вправи на коліно, яке робили його гнучкішими. Ці вправи допомогли і далі, гадаю, я буду робити так, як рекомендують лікарі. Думаю, все буде добре.

Тренування на лижах? Так, сподіваюся, що завтра зможу стати на лижі. Буду орієнтуватися по ситуації, але є попередній план дій, коли і куди маю їхати. Але це все залежить від того, наскільки якісно зможу відновитися. Виходячи з цього, будемо планувати з лікарями та тренерами. Не будемо форсувати форму, рватися на чемпіонат Європи чи чемпіонат світу. Робитиму все, відштовхуючись від того, наскільки добре буде почувати себе коліно».

 
За матеріалами: Суспільне спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне