Підручний: Жага до стартів в мене є, на жаль не вдалося продовжити сезон якісно

Підручний: Жага до стартів в мене є, на жаль не вдалося продовжити сезон якісноКапітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний захворів на ковід та повертається додому. Спортсмен розказав, як себе почуває, та чи продовжить сезон.

- Дмитре, на сьогодні вже декілька топових атлетів захворіли на ковід, в тому числі і ви. Як наразі себе почуваєте?
- Почуваю себе більш-менш нормально. Симптоми є, все почалося з горла, пізніше піднялася температура, ніс заклало, кашель. Я рівно рік тому хворів, тоді було набагато важче. Зараз більш-менш нормально переноситься.

- У останньому коментарі, ще до цієї неприємної хвороби, ви говорили, що не знаєте, у яких гонках візьмете участь через те, що біль у коліні повертається після навантаження. Що зараз із коліном? Може у відсутності змагань ви зможете повністю відновитися?
- Після спринту я його відчував, був певний дискомфорт, але не катастрофічно. Можна в такому стані й далі було працювати. Якщо б не почало боліти горло, я б вийшов на старт естафети. Мене поставили. Але, як тільки почало боліти горло, здав тест, він був негативний. Ще подумав, що трохи підлікуюсь і вийду бігти естафету. Але самопочуття різко погіршилося і другий тест вже був позитивний.

Коліно ж, в принципі, нормально. Ці два дні я не даю на нього навантаження - вчора та сьогодні, і не відчуваю ніякого болю. Думаю, якраз цей відпочинок при лікуванні від ковіду дасть час на відновлення. Надіюся, що долікуюсь вже до кінця. Хоча проблема в тому, що треба відновити певні м’язи під час спеціальних тренувань. Щоб вони були такі, які повинні бути, як на іншій нозі.

- Де ви зараз знаходитеся, у яких умовах хворієте?
- Поки я в Нове Мєсто, завтра вирушаю додому. Буду там лікуватися, не хочу, щоб з команди хтось захворів. Та й лікуватися на етапі Кубку світу, це не найкращий вибір. Не було можливості сьогодні поїхати додому, то я завтра вранці вирушаю. Живу сам в кімнаті, практично ізольований, ні з ким не контактую. Наш лікар дав мені купу медикаментів, тож лікуюся. Начебто все нормально, самопочуття не катастрофічне. Терпимо.

- Кілька слів про плани. Ви стовідсотково завершили сезон?
- Думаю, так. Виступи на Кубку світу я завершив. Хіба що дуже швидко одужаю, і якщо команда буде мене потребувати. Щодо Естерсунду сумніваюсь. Та й щодо Осло маю сумніви. Спробую підготуватися до чемпіонату України. Можливо пробіжу якісь гонки, може й усі. Тому що жага до стартів в мене є. І сезон у мене був такий короткий. Це, звичайно, засмучує, і стартувати хочеться. Якщо вилікуюсь швидко, то стартуватиму на чемпіонаті України, щоб не забувати, що таке змагання. Радує, що я зміг виступити у цьому сезоні на Чемпіонаті світу, тому що це головний старт сезону. До нього я підготувався, і вважаю, що зробив це досить непогано. На жаль не вдалося продовжити сезон якісно, тому це трішки засмучує.

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне