Юрай Санітра: Ми виконали своє завдання: що стосується місця у Кубку націй

Юрай Санітра: Ми виконали своє завдання: що стосується місця у Кубку націй

Фото: biathlon.com.ua

Після закінчення етапу в Нове-Место старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра оцінив виступ команди в гонках у Чехії, а також розповів про дострокове завершення сезону для капітана збірної Дмитра Підручного. Сам же етап тренер назвав успішним для команди, навіть попри втрачені медалі у змішаних естафетах.

Юрай Санітра: «Гадаю, що не лише [у змішаних естафетах], але й в останніх стартах наші спортсмени принесли багато емоцій. Але цей день був особливим. Були дуже близькими до медалі. Але вся команда: і жіноча, і чоловіча - впоралася зі своєю задачею. Для нас було важливим набрати очки у Кубку Націй. Показали себе добре.

Ми виконали своє завдання: що стосується місця у Кубку Націй, то ми вже йдемо дев'ятими. Це [топ-10] - наша мета на останні старти Кубка світу в Естерсунді та Холменколлені.

Не маю гарну інформацію по Підручному, що не стартував у персьюті. Захворів, у нього позитивний тест на коронавірус. На цей час можу сказати, що його сезон закінчився.

Стан його [Підручного] не можна назвати найкращим. Шкода його, він був у хорошому фізичному стані. Очікував від нього, що може показати хороший результат на наступних стартах і допомогти у Кубку націй. Але цей сезон не дає нам щастя, боремося з проблемами зі здоров'ям від самого початку.

Дудченко не мав особливих проблем зі стрільбою, бо у спринті стріляв чисто. Але йому потрібно якось ментально вийти на такий рівень, щоб він був упевнений у тому, що може боротися з найкращими спортсменами. Тому я б не сказав, що Антон погано виступав, умови не були легкі на стрільбі. Шкода Антона та Богдана [Цимбала]. Хотіли як найкраще, але результат - не такий, як очікували.

Враховуючи, що буде відсутнім Дмитро Підручний, робимо усе по організації, щоб до нас прилетів в Естерсунд Артем Тищенко, який дуже добре показав себе у Кенморі. Нам потрібен п'ятий спортсмен, бо не можемо ризикувати у цій ситуації, щоб потім у Естерсунді могли поставити естафету».




 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне