Юрай Санітра - про найкращий сезон Антона Дудченка: Стає нашим лідером

Юрай Санітра - про найкращий сезон Антона Дудченка: Стає нашим лідеромЧоловіча збірна України з біатлону за підсумками сезону посіла дев'яте місце у Кубку націй, однак вперше не здобула жодної нагороди. Найкращий результат серед учасників команди показав Антон Дудченко.

Найвище індивідуальне місце на етапах Кубка світу нинішнього сезону Дудченко посів в індивідуальній гонці у Естерсунді. Біатлоніст фінішував 12-м та показав другий результат у кар'єрі. Зрештою саме Дудченко став лідером збірної України у загальному заліку серед чоловіків. Антон посів 35-те місце, набравши 163 очки.  

На думку тренера чоловічої збірної України з біатлону, завдяки результатам у сезоні Антон Дудченко стає лідером «синьо-жовтих».

Про це Юрай Санітра розповів в інтерв’ю, в якому підбив підсумки сезону для команди і відзначив високий рівень Дудченка.

«Антон Дудченко цього сезону в загальному заліку Кубка світу став найкращим нашим спортсменом. Думаю, що маленькими кроками він стає нашим лідером у команді. Щодо його фізичного стану, я б не сказав, що він був поганий. Були старти, коли він фізично почував себе добре, але не все гаразд було з лижами, або навпаки, - розповів Санітра.

«Йому ще потрібно психологічно прийняти позицію лідера, яка багато разів заважала йому під час стрільби. Коли треба "закрити" останній патрон, то він хибить. Дудченко у своєму віці перебуває на дуже високому рівні, а я впевнений, що він і в майбутньому покаже свою спортивну силу», - зазначив тренер.

Зазначимо, що у порівнянні з попереднім сезоном, де Дудченко став 39-м у загальному заліку, біатлоніст покращив свій результат на чотири позиції.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне