Іван Крулько: Виступи на чемпіонаті Європи показали, що наші біатлоністи можуть боротись

Іван Крулько: Виступи на чемпіонаті Європи показали, що наші біатлоністи можуть боротись

Фото: .biathlon.com.ua

Чемпіонат Європи, що завершився сьогодні в Ленцерхайде, став першим «заліковим» турніром для новообраного президента Федерації біатлону України Івана Крулька. Функціонер поділився враженнями від турніру.

- Іване Івановичу, сьогодні завершився Чемпіонат Європи в Ленцерхайде, на якому наші спортсмени порадували трьома медалями. Чи очікували Ви на такий успіх?

- Безумовно, наша команда готувалась до Чемпіонату Європи, і це був один з тих стартів в цьому сезоні, на якому ми розраховували боротись за медалі. Дуже порадував виступ Анастасії Меркушиної, яка проявила характер на останньому колі спринтерської гонки, і змогла якраз ходом, з яким у нас цього сезону не все гаразд, показати гідний результат. Без сумніву, для нас це успіх. Крім того, радують і дві срібні медалі в індивідуальних гонках. Звісно, ми очікували хороших стартів і у інших гонках, але не все склалось й зі стрільбою, і з ходом. Проте, я вважаю, що цього року Чемпіонат Європи пройшов для нас на мажорній ноті, тим більше з огляду на те, що минулорічний турнір був для України безмедальним. Сподіваюсь, що порадували вболівальників гідними результатами, і можемо бути задоволеними.

- Яка з гонок стала для Вас найбільш емоційною?

- Тут обрати не складно – безумовно, це спринт, де Анастасія Меркушина тримала інтригу буквально до останніх метрів дистанції. Вона врешті решт змогла вибороти таку бажану перемогу, і над стадіоном лунав гімн України. Але і Юлія Джима, і Антон Дудченко в індивідуальній гонці показали себе з дуже хорошої сторони. Всі гонки були важливими, за кожну з них переживали –і особисто я, і, гадаю, уся армія українських вболівальників.

- На чемпіонатах Європи завжди нашою візитівкою були естафети. Неділя трішки зіпсувала смак від турніру?

- Звісно, сьогодні у нас були перспективи боротись за нагороди і у змішаній естафеті, і у одиночному міксті. Але не все так склалося, як хотілось, будемо працювати далі. Попереду дуже багато роботи: якщо ми хочемо бути конкурентними в наступні роки, в тому числі на Олімпійських Іграх, як головних стартах чотириріччя, - потрібно готувати резерв. Ми вже маємо дивитись на команду, яка буде представляти Україну на Олімпіаді 2026-го року, і навіть 2030-го року.

- Якщо узагальнити виступи команди в Ленцерхайде, вони додали оптимізму чи стурбованості напередодні чемпіонату світу?

- Виступи на Чемпіонаті Європи показали, що наші біатлоністи можуть боротись. Давайте поглянемо на склади інших команд. Так, в цих змаганнях брали участь далеко не всі провідні біатлоністи – так завжди буває на чемпіонатах Європи. Але водночас в різних командах було чимало біатлоністів, які постійно виступають на Кубку світу, і наші спортсмени поряд з ними виглядали конкурентними. Тому будемо тримати кулаки під час чемпіонату світу в Обергофі і сподіватимемось, що наша команда зможе нас порадувати. Там буде багато стартів.


 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне