Іван Крулько, щодо інформації про можливе повернення Катерини Бех

Іван Крулько, щодо інформації про можливе повернення Катерини БехПід час трансляції першої гонки чемпіонату світу в Оберхофі на платформі Суспільне: Спорт та в ефірі місцевих телеканалів Суспільного пролунала теза від коментатора Андрія Столярчука про можливе повернення до України біатлоністки Катерини Бех, яка після повномасштабного вторгнення росії повернулась до москви.  

Зважаючи на резонанс заяви коментатора, її прокоментував президент Федерації біатлону України Іван Крулько.

«Моя позиція, як президента Федерації біатлону України, з цього приводу полягає в тому, що ми мусимо покладатися на розвиток українського біатлону чим я особисто і займаюсь. Зокрема в питаннях відбудови інфраструктури і побудови чернігівської бази, яка зруйнована внаслідок російської агресії. Росіян за їхні злочини проти України пробачити не можна. І я можу чітко сказати, що легіонерів з росії, які можуть прагнути змінити громадянство на українське, ми не запрошуємо, і таких перемовин вести не будемо.

Але що стосується громадян України, які мають український паспорт, отриманий рішенням Президента України, то щодо них діє Конституція України, яку ми порушувати не маємо права. Такі громадяни можуть звертатись до Федерації біатлону України або Міністерства молоді і спорту України, і кожне таке звернення ми зобов’язані розглядати. Але можу запевнити, що інформація, ніби хтось вже повернувся чи ось-ось повернеться до збірної України, є неправдою.

Більше того, мене особисто цікавитиме публічна позиція кожного українського спортсмена, який хоче виступати за збірну, стосовно його ставлення до країни-агресора. Якщо такий спортсмен хоче навіть просто розпочати розмову про виступ у збірній, він повинен чітко висловити свою позицію з цього приводу. І я хочу спростувати те, що нібито хтось зі спортсменів звертався до Федерації біатлону України з подібними проханнями. Жодного звернення від спортсмена чи спортсменки, які виступали чи хочуть виступати за Україну в майбутньому, в мене немає. Але водночас я хочу, щоб наші, українські спортсмени, підготовані українськими тренерами, показували максимально високі результати, і ми могли б конкурувати з кращими командами світу».

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне