Лідери збірної Норвегії з біатлону висловились проти наміру МОК повернути атлетів з РФ

Лідери збірної Норвегії з біатлону висловились проти наміру МОК повернути атлетів з РФЛідери чоловічої та жіночої збірної Норвегії з біатлону виступили проти повернення російських та білоруських атлетів до міжнародного спорту у нейтральному статусі. Про це спортсмени заявили у своїх інтерв'ю для норвезьких ЗМІ.

Міжнародні федерації відсторонили росіян та білорусів від більшості видів спорту, після того як Росія розпочала повномасштабне вторгення в Україну. Наприкінці січня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) висловив намір про потенційний допуск російських та білоруських спортсмени до міжнародних змагань у нейтральному статусі.

На намір МОК відреагували представники інших країн. Міністр спорту Польщі Каміл Бортничук навіть анонсував спільну заяву від 40 країн проти можливого повернення спортсменів з РФ та Білорусі. Позицію щодо ймовірного повернення атлетів з РФ і Білорусі висловили й норвезькі біатлоністи. На думку п'ятиразового олімпійського чемпіона Йоганнеса Бьо, позиція МОК є хибною.

«Це дивно. Час ще не настав. Я розумію, що вони [МОК] повинні підтримувати постійну дискусію для обговорення ситуації. Але якщо ви подивитеся на неї, то ніякої дискусії не буде. Не можна повертати когось тільки тому, що минув якийсь час. Я не бачу, щоб щось змінилося відтоді, як вони [росіяни та білоруси] були відсторонені. Мають відбутися зміни, перш ніж це можна буде обговорювати», - сказав Йоханнес Бьо в інтерв'ю NTB.

Тар'єй Бьо: «Ви повинні слідувати своїм відчуттям, логіці, повазі та здоровому глузду щодо того, що є важливим у цьому світі. Війну не можна перемогти набором правил. Тому повинна бути 100% підтримка того, що відсторонення повинно продовжуватись».

Інгрід-Ланнмарк Тандреволл висловила здивування наміром МОК та широкою підтримкою його позиції.
«Ми були здивовані, що так багато людей виступають за те, щоб Росія знову могла брати участь у змаганнях. А також тим, що МОК був за це. Це найбільше з усього дивує. Неочікувано, наскільки це рішення політизовано і як багато визначають гроші. Напевно, я була дуже наївною раніше, думаючи, що це не так», - висловилась Тандерволл в інтерв'ю VG.

Також проти повернення росіян у спорт і Марте Олсбю Ройcеланд: «Ситуація у світі зайшла в глухий кут, тому я не знаю, як МОК вийде з неї, але побачимо. Шкода, що це зачіпає окремих людей, але це війна, і так воно і є. Це сумно».

Підтримує своїх партнерів по збірній і оллімпійський чемпіон Пекіна-2022 - Стурла Легрейд: Жодних змін не відбулося, тому я все ще підтримую попереднє рішення. Ми повинні залишити в силі відсторонення. Але якщо будуть вагомі аргументи на користь того, що ситуація змінилась, я перегляну свою позицію».

Збірна Норвегії - учасник чемпіонату світу з біатлону, що стартує в Обергофі 8 лютого. ЧС-2023 з біатлону пройде без російських і білоруських біатлоністів.

Біатлон. Чемпіонат світу. Склад збірної України та розклад змагань

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
Теги: Біатлон
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне