Тренери збірної Франції з біатлону пішли з команди після найгіршого сезону за 26 років

Тренери збірної Франції з біатлону пішли з команди після найгіршого сезону за 26 роківЗа підсумками сезону 2022/23 більшість глобусів сезону здобула збірна Норвегії. У жінок володаркою Великого кришталевого глобусу стала Жюлія Сімон - перша француженка за 18 років.

Для чоловічої збірної Франції сезон 2022/23 вийшов одним з найгірших в історії: вперше не здобули жодного "золота" на рівні Кубка світу. Загалом ж на дев'яти етапах Кубка світу французькі біатлоністи виграли п'ять медалей.

Після завершення сезону одразу два тренери збірної Франції - Венсан Віттоз та Патрік Фавр - оголосили про рішення залишити команду після п'яти років роботи. І однією з причин стала погана атмосфера в команді.

Обидва тренери розповіли, що прийняли рішення піти у відставку після обговорення ситуації у збірній з біатлоністами.

«Ми обидва знаходимося в кінці історії, тому наш тренерський дует йде у відставку. Змушені визнати, що більше не знаходимося на одній хвилі з нашими спортсменами», - розповів Віттоз.

«Все оцінили та проаналізували, що спрацювало, а що ні, а біатлоністи зробили свої зауваження. Після цього відчуваємо, що вони більше не в змозі почути наші аргументи. Ми були готові продовжувати, але через втрату розуміння ми не можемо продовжувати», - зазначив Венсан Віттоз.

На думку Віттоза та Фавра, результати збірної Франції з біатлону викликані тим, що спортсмени перестали сприймати ідеї тренерського штабу.

«Біатлоністи трохи втомилися від наших методів. Я також думаю, що ми вже не такі ефективні, як раніше. У нас було багато ідей, як досягти результатів, але вони не спрацювали», - зазначив Фавр.

«Методи більше не сприймається так, як це було раніше. Як наслідок, з'являється сумнів, а тренування дуже сильно базуються на впевненості, і в якийсь момент ти відчуваєш, що її не вистачає. А форсувати події - не найкращий спосіб досягти результатів на найвищому рівні», - сказав Патрік Фавр.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне