Юрай Санітра: Старти в Антхольці розглядаємо як підготовку до чемпіонату Європи

Юрай Санітра: Старти в Антхольці розглядаємо як підготовку до чемпіонату ЄвропиВже в найближчий четвер в Антхольці поновляться змагання на Кубку світу з біатлону. Як готуються українські біатлоністи до шостого етапу розповів старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра.

- Юраю, наприкінці року, що минув та на початку нового в нашій збірній перехворіло кілька атлетів. Що зараз зі здоров’ям спортсменів в чоловічій збірній? 
- Не тільки в нашій команді спортсмени мають проблеми, адже велике навантаження йде на організм, який не завжди справляється. Є і інші проблеми, такі об’єктивні, які були у Артема Прими. Зараз ми переїхали з Рупольдінгу, усе в порядку, всі шість спортсменів готуються до старту у п’ятницю, коли відбудеться спринт. Будемо також дивитися, як себе почуває Даша Блашко, чи буде вона готова у четвер до спринту. Ці старти ми вже розглядаємо, як підготовку до Чемпіонату Європи. Більше будемо дивитися на особисте самопочуття кожного біатлоніста і потім вже визначати склад на спринт та естафету.

- Результати залежать не лише від самопочуття, а й настрою спортсменів. Який він зараз у команді? 
- З цим у нас в команді ніколи не було жодних питань. Та і ставлення спортсменів до роботи у нас на дуже високому рівні. З мотивацією і відношенням до роботи у хлопців немає ніяких проблем.

- Вболівальники переживають щодо стану здоров’я лідерів команди: Дмитра Підручного та Артема Прими. 
- На цей час Артем на 100 відсотків вже здоровий. Йому потрібно пробігти тут, в Антхольці, старти. Я вже знаю, йому це дуже допомагає, і до Чемпіонату Європи, впевнений, він буде достойно підготовлений. Радує і стан Дмитра, капітана нашої команди, тому що він кожен день робить крок вперед. Коліно вже дозволяє йому кататися «коньком». Ми впевнені, що до Чемпіонату світу він буде готовий.

- Що плануєте стосовно виступів Дмитра на Чемпіонаті світу, вже знаєте, у яких стартах він братиме участь? 
- Ну, так далеко моя місія не поширюється, тому що зараз я більше сконцентрований на виступах на Чемпіонаті Європи.

- З дощового Рупольдінгу відразу в сніговий Антхольц. Як оціните тут трасу? 
- Ну, тут, звичайно, нормальні зимові умови, траса гарна, природа прекрасна. Думаю, що до стартів траса буде об’єктивно готова, так щоб у всіх групах спортсмени мали однакові умови для виступів. Тут, в Антхольці, більше буде проблема із висотою, оскільки ми спеціально не готувалися довгий час на висоті. Побачимо, яка реакція буде у спортсменів на ці умови

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне