Тренер біатлоністок: На Чемпіонат світу повинні підійти в оптимальних кондиціях

Тренер біатлоністок: На Чемпіонат світу повинні підійти в оптимальних кондиціяхСтарший тренер жіночої збірної України з біатлону Олександр Кравченко поділився своїми думками стосовно виступу команди на шостому етапі Кубка світу в Антхольці (Італія), розповів про функціональний стан дівчат та поділився планами у підготовці до чемпіонату Європи.

- Перше питання, звісно ж, про здоров’я та функціональний стан нашої жіночої збірної.
- Даша ще не відійшла від хвороби, навіть на тренування не поїхала, а так дівчата більш-менш здорові зараз. Сподіваюсь, і надалі все буде добре. З Юлею вже все нормально, правда ще виступає не на всю силу, як хотілося би, але більш-менш нормально.

- Стосовно Даші, досить багато вона пропустила у цьому сезоні, коли зможе вийти на старт?
- Дуже вона сильно перехворіла, і температура була. Санітра приходив, сказав, що на тренування вона не їде. Тобто, не все ще у неї в порядку.

- Я так розумію, що на цьому етапі ви не плануєте її виступ? 
- На Антхольц, думаю, що навряд чи. Дасть Бог, щоб до Чемпіонату Європи відійшла.

- Які плани на Чемпіонат Європи?
- Найбільші: якщо все буде добре, і все у нас вийде.

- А визначилися вже зі складом команди на ЧЄ?
- Ну, так, це п’ять дівчат, що їздять на Кубки світу:  Юля Джима, Настя Меркушина, Олена Білосюк, Анна Кривонос, Даша Блашко, а також Люба Кип’яченкова.

- Щодо Люби, чому саме вона?
- Стосовно того, як вона пересувається на лижах, функціональний стан в неї один з найкращих у команді Б. Трошки зі стрільбою не виходить, то буде час, попрацюємо. А на майбутнє є плани на неї щодо дорослої команди.

- Бачу на тренуванні Олександру Меркушину… 
- Вона не бере участь у стартах, просто приїхала з Обертілліаху потренуватися.

- Як вважаєте, по такій трасі усі спортсмени, що стартують будуть мати рівні умови?
- Все буде залежати від погодних умов, скажу так. По прогнозу буде мороз, а потім невеликий сніг, тому з групами будемо теж визначатися. Головне, щоб не пішов сніг більший. Тоді стосовно першої групи будемо думати.

- Антхольц або ЧЄ будете вважати основними стартами у підготовці до Чемпіонату світу?
- Думаю, ми через Чемпіонат Європи будемо це проходити. Тобто ми ще не на необхідному функціональному рівні. Тут ще етап пройде, це плюс нам додасть, потім ЧЄ, то на Чемпіонат світу ми повинні підійти в оптимальних кондиціях.

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне