Глава IBU: Для Федерації зимових видів спорту повернення росіян зараз не стоїть на порядку денному

Глава IBU: Для Федерації зимових видів спорту повернення росіян зараз не стоїть на порядку денномуПрезидент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Олле Далін розповів, чи планують повертати російських і білоруських спортсменів на міжнародні турніри.

Після початку агресії з боку росії, IBU став лідером серед міжнародних спортивних федерацій у справі покарання представників країн-агресорів. Чи є і зараз думка біатлонного співтовариства так само одностайно з приводу підтримки України? 

«Проста відповідь – так. На конгресі у вересні у нас було голосування з цього питання за двома пунктами, і підсумком стала дуже сильна підтримка Федерації біатлону України. І наша підтримка триватиме до тих пір, поки ситуація не покращиться».

Замість цього ми маємо приклад Мартена Фуркада, який в якості члена Комітету атлетів МОК просуває ідею допуску спортсменів росії і білорусі на Олімпійські Ігри. Яке ваше персональне ставлення до цього?  

«Я знаю, що МОК шукає шляхи повернення російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду. Для нас, як для Федерації зимових видів спорту, це питання зараз не стоїть на порядку денному. Можливо, для літніх Олімпійських ігор в Парижі в 2024 році воно більш пріоритетно. Що стосується IBU, ми стоїмо на своєму і дотримуємося рішення Конгресу».

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне