«Дакар»-2023: Лідер вантажного заліку збив уболівальника (+Відео)

«Дакар»-2023: Лідер вантажного заліку збив уболівальникаУ Саудівській Аравії триває 45-й в історії ралі-рейд «Дакар»-2023. 10 січня пройшов дев'ятий етап ралі-рейду, який виявився смертельним для одного з уболівальників. Увечері після закінчення заїздів у всіх класах організатори «Дакара» повідомили про те, що під час аварії на дюні від отриманих травм загинув уболівальник. За кермом вантажівки був лідер загального заліку Алеш Лопрайс з Чехії. І хоч винен глядач, Лопрайсу загрожує дискваліфікація. Інцидент стався якраз у день народження чеха.  

Ралі-рейди — небезпечна справа, причому як для учасників гонок, так і для вболівальників. Лідер загального заліку чех Алеш Лопрайс на своїй вантажівці «Прага» готувався до подолання чергової дюни — не надто високої та складної, тим більше для вантажівки. Відповідно, чеський гонщик планував взяти перешкоду на високій швидкості, не гаючись — єдино вірний підхід. На вершині дюни стояло кілька уболівальників — для ралі-рейдів це нормально. Глядачі іноді навіть допомагають пілотам орієнтуватися на трасі, своєю присутністю нагадуючи, куди треба їхати на бездоріжжі. При цьому вболівальники не самогубці: вони залишають достатній «створ» посередині, через який усі й проїжджають. Але, на жаль, не всім властиве почуття самозбереження: уболівальник з Італії вирішив стати не на вершині дюни, а за нею. Можна здогадатися: хотів зробити якомога ефектніший кадр техніки, що злітає вгору. При цьому глядач вважав, що машина або мотоцикл виявиться лівіше за нього. Але «Прага» Лопрайса стрибнула рівно туди, де стояв італієць. схоже, вантажівка вдарила вболівальника по голові і збила з ніг, при цьому не переїхавши. У стані шоку глядач навіть зумів піднятися, проте, на жаль, це не означало, що найгіршого вдалося уникнути. Італійця терміново відправили на гелікоптері до лікарні, але по дорозі він помер.  

Кримінальне переслідування Лопрайсу не загрожує: він їхав трасою спецдільниці, а всі вболівальники, які перебувають в цей момент на трасі, самі несуть відповідальність за своє здоров'я і життя. Також відео свідчить, що Лопрайс не робив нічого незвичайного.

 
За матеріалами: Чемпионат
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне