Національні федерації з олімпійських видів спорту об’єднуютьcя для недопущення росіян і білорусів до міжнародних змагань та ОІ-2024

Національні федерації з олімпійських видів спорту об’єднуютьcя для недопущення росіян і білорусів до міжнародних змагань та ОІ-2024Як повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України, завтра, 9 березня, керівники українських федерацій з олімпійських видів спорту підпишуть спільне Звернення до Міжнародного олімпійського комітету з вимогою залишити чинною рекомендацію Виконкому Міжнародного олімпійського комітету від 28.02.2022 щодо недопуску спортсменів Росії та Білорусі до міжнародних змагань до завершення збройної агресії в Україні.

Також після підписання Звернення, президент Національного олімпійського комітету України, Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомить про прийняті рішення для уникнення випадків участі українських спортсменів у змаганнях, до яких допускаються представники країн-агресорів.

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет розглядає можливість допуску російських і білоруських спортсменів на Олімпійські ігри в Парижі в нейтральному статусі, за умови того, що вони не підтримують вторгнення Росії в Україну.

Ця позиція викликала велике обурення в Україні та багатьох країнах, які не підтримують цю ідею. Господарі Олімпіади-2024 разом із групою з 30 країн закликали МОК усунути росіян і білорусів від участі в ній.

 
За матеріалами: НОК України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне