Оргкомітет ОІ-2024 в Парижі буде дотримуватись рішення МОК щодо допуску росіян і білорусів до змагань

Організатори Олімпіади-2024 в Парижі заявили, що будуть дотримуватись рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити росіян і білорусів до змагань під нейтральним прапором.

«Оскільки конфлікт триває, Paris 2024 хоче висловити свою повну солідарність з Україною, її народом та українським олімпійським і паралімпійським рухом, які зіткнулися з неймовірною кризою.

Що стосується присутності російських і білоруських спортсменів на Іграх у Парижі-2024, слід нагадати, що система кваліфікації визначається міжнародними федераціями, МОК і МПК.

Наше бажання полягає в тому, щоб олімпійський рух, паралімпійський рух та спортсмени провели Олімпійські ігри 2024 року в Парижі у дусі миру, поважаючи цінності братства та солідарності», - йдеться в заяві.

Також організатори заявили, що будуть дотримуватись санкцій МОК щодо російських і білоруських спортсменів.

Для цього кожен із них має заявити статус «нейтрального спортсмена» і «ніяким чином не представляти свою державу або будь-яку іншу організацію у своїй країні».

Раніше МОК обговорив умови відсторонення росіян та повідомив, що в змаганнях мають брати участь у нейтральному статусі ті спортсмени, хто не підтримував активно війну в Україні.



 
За матеріалами: Tribuna.com
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне