ВР України звернулась до МОК з заявою заборонити участь атлетів з РФ та Білорусі на міжнародних турнірах

ВР України звернулась до МОК з заявою заборонити участь атлетів з РФ та Білорусі на міжнародних турнірахВерховна Рада України звернулася до Міжнародного олімпійського комітету з заявою, у якій запропонувала заборонити участь атлетів з Росії та Білорусі на міжнародних турнірах. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, прикріпивши документи з текстом звернення.

Наприкінці січня МОК оголосив про намір повернути до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. Після цього в олімпійському комітеті Азії повідомили, що готові запросити до себе атлетів цих країн для участі у відборі на Ігри-2024 в Парижі.

В Україні на намір МОК вже відреагував Національний олімпійський комітет. На початку лютого НОК провів позачергове засідання, на якому затвердив план заходів у контексті можливого бойкоту Україною Олімпіади-2024.

У понеділок, 6 лютого, свою позицію щодо намірів Міжнародного олімпійського комітету висловили і в українському парламенті. Верховна Рада підтримала звернення до МОК, у якому йдеться про заборону на виступи атлетам з РФ та Білорусі.

У зверненні Верховна Рада закликала МОК, а також інші міжнародні спортивні федерації заборонити участь спортсменів з РФ та Білорусі на турнірах до закінчення війни та виплати всіх компенсацій Росією України за збитки, завдані повномасштабним вторгненням.

Повний текст звернення Верховної Ради - тут.

Звернення парламенту до Міжнародного олімпійського комітету загалом підтримали 324 народні депутати.

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне