Франція виділить мільйон євро на підготовку українських спортсменів до ОІ-2024 в Парижі

Франція виділить мільйон євро на підготовку українських спортсменів до ОІ-2024 в ПарижіФранція виділить мільйон євро для підготовки українських олімпійців та паралімпійців до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Про це оголосила міністерка спорту країни Амелія Удеа-Кастера.

«Моє міністерство планує надати спеціальну допомогу в розмірі мільйона євро, аби забезпечитии якнайкращу підготовку української делегації, яка вирушить на ці Олімпійські та Паралімпійські ігри. Ми хочемо, аби Україна була представлена в найкращому вигляді», - цитує Удеа-Кастеру видання Le Parisien. 

Шляхи для повернення російських та білоруських атлетів до міжнародних змагань наразі шукають у Міжнародному олімпійському комітеті. Від початку року організація схвально відреагувала на пропозицію Олімпійського комітету Азії приймати спортсменів з обох країн на своїх континентальних турнірах на умовах нейтралітету. 

Зі свого боку, Удеа-Кастера доєдналася до заяви 35 країн, що висловили занепокоєння через наміри МОК. На зустрічі у Льєвені функціонерка підкреслила, що наразі немає підстав для обговорення участі росіян у міжнародних турнірах. 

Удеа-Кастера - вже друга чиновниця високого рангу з Франції, що не підтримує участь росіян та білорусів в Олімпіаді-2024. Раніше проти їхнього допуску до змагань висловилася міська голова Парижа Анн Ідальго.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне