Переможець бою Усик – Ф'юрі одразу втратить один з чемпіонських поясів

Переможець бою Усик – Ф'юрі одразу втратить один з чемпіонських поясів18 травня у Саудівській Аравії відбудеться бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі між українцем Олександром Усиком і британцем Тайсоном Ф’юрі

Переможець бою стане першим абсолютним чемпіоном у хевівейті з 1999 року. Однак після бою один з поясів у переможця заберуть, про це повідомляє ESPN.

Міжнародна боксерська федерація (IBF) ухвалила рішення, що Олександр Усик прострочив термін на обов'язковий захист їх титулу. А оскільки українець та британець планують одразу провести бій-реванш після їх першого поєдинку, то IBF позбавить звання чемпіона переможця.

Ще з серпня 2023 року претендентом на пояс є хорват Філіп Хргович. 1 червня він проведе бій проти Даніеля Дюбуа – у цьому поєдинку буде визначено нового чемпіона світу в суперважкій вазі за версією IBF.

Відтак, у бою-реванші між Усиком та Ф'юрі, який заплановано провести також у 2024 році, на кону стоятимуть три з чотирьох чемпіонських поясів.

Зазначимо, оскільки бій Усик – Ф’юрі вже було перенесено двічі, організатори призначили боксерам потенційні штрафи: якщо один з боксерів не зможе побитися 18 травня, то муситиме заплатити 10 мільйонів доларів компенсації.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне