IBA попередила країни, які бойкотують чемпіонат світу

IBA предупредила страны, бойкотирующие чемпионат мираУмар Кремльов, російський урядовець, який очолює Міжнародну федерацію боксу (IBA), висловив свої погляди на тему бойкоту чемпіонату світу деякими країнами.

Бойкот турнірів, які пройдуть у березні у Нью-Делі (жіночий чемпіонат світу) та Ташкенті (чоловічий чемпіонат світу) стався після того, як до участі були допущені збірні Росії та Білорусі, яким дозволено використання своєї національної символіки.

«Маємо чіткий регламент із цього приводу. Якщо хтось планує бойкотувати чи щось подібне, на нього чекає дисциплінарна комісія. Жоден спортивний чиновник немає права встановлювати кордони спортсменам. Якщо ви робите це (засуджуєте війну. – Прим.), тоді ви можете взяти участь.
Лякати IBA та боксерську сім'ю в цілому загрозою, що бокс може бути виключений з Олімпіади – якщо це станеться, Олімпійські ігри не повинні розглядати це як втрату боксу, а як втрату найкрасивішого спорту», - сказав Кремльов.

Раніше IBA розпочала дисциплінарні процедури щодо 11 країн, які оголосили про намір бойкотувати чемпіонати світу.

Зазначимо, що США першими оголосили про бойкот ЧС на початку лютого, а потім до них приєдналися федерації Великобританії, Ірландії, Чехії, Канади, Швеції, Швейцарії, Нідерландів, України, Польщі та Норвегії.

Відмовники мають намір провести альтернативний турнір у Нідерландах.

 
За матеріалами: Vesti.kz
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне