Норвегія бойкотуватиме ЧС з боксу через допуск російських та білоруських атлетів

Норвезька боксерська асоціація (NBF) бойкотуватиме жіночий та чоловічий чемпіонати світу у 2023 році, а також наступні турніри Міжнародної боксерської асоціації (IBA), в яких братимуть участь російські та білоруські спортсмени. Про це асоціація заявила на своєму офіційному сайті.

Міжнародна боксерська асоціація восени 2022 року поновила в правах Росію та Білорусь на тлі воєнної агресії РФ в Україні. Окрім цього IBA допустила до змагань атлетів з Росії та Білорусі, дозволивши їм виступати під своєю національною символікою.

Рішення IBA допустити російських та білоруських боксерів до своїх турнірів викликало низку відмов від участі у жіночому та чоловічому ЧС з боксу. Про бойкот світових першостей з боксу IBA уже оголосили США, Польща, Швейцарія, Нідерланди, Велика Британія, Ірландія, Чехія, Швеція, Канада та Україна.

Норвегія стала 11-ю федерацією, яка не візьме участь у чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків. Як зазначила NBF, рішення стосується не тільки світових першостей 2023 року, але і чемпіонату Європи.

«Правління Норвезької боксерської асоціації вирішило не брати участь у чемпіонатах та заходах IBA, в яких редставлені росіяни або білоруси. На практиці це означатиме, що ми відмовляємося брати участь у чемпіонатах світу в Індії та Узбекистані, а також у чемпіонаті Європи у Вірменії. Ми в Норвезькій боксерській асоціації, разом з Олімпійським і Паралімпійським комітетами та спортивними федераціями Північних країн, користуємося можливістю і ще раз підтверджуємо нашу непохитну підтримку українського народу і його прагнення до миру», - йдеться у заяві Норвезької боксерської асоціації.

Чемпіонат світу з боксу серед жінок 15-31 березня прийматиме індійський Нью-Делі. 

Чоловіча світова першість 1-14 травня проходитиме в узбекистанському Ташкенті.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне