Юлія Джима пропустить чемпіонат Європи-2024

Юлія Джима пропустить чемпіонат Європи-2024Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц розповів Суспільне Спорт, що лідер команди Юлія Джима пропустить чемпіонат Європи-2024, який пройде у Брезно-Осрблі (Словаччина).

Джима прийняла участь у естафеті в Рупольдингу, яка відкривала п'ятий етап Кубка світу з біатлону у середу, 10 січня. Після естафети три учасниці гонки — Ірина Петренко, Анастасія Меркушина та Христина Дмитренко — покинуть Рупольдинг та готуватимуться до чемпіонату Європи.

Натомість Джима продовжить виступи на п'ятому етапі Кубка світу, де візьме участь у спринті у п'ятницю, 12 січня. Після завершення етапу біатлоністка залишиться у Рупольдингу та готуватиметься до чемпіонату світу. Джима не виступить на Євро-2024 (24-28 січня) і шостому етапі Кубка світу в Антгольці (18-21 січня.

За словами Миколи Зоца, рішення пропустити чемпіонат Європи Джима прийняла разом з особистим тренером Урошем Велепцем.

«Юлія Джима з особистим тренером за таким планом попросили, аби я посприяв їм у виконанні плану. Якщо Петренко, Меркушина та Дмитренко пропускають спринт у Рупольдингу, заїжджають на висоту, то Джима не хотіла б їхати на висоту зараз.

Потім вона залишається там до 28-го числа, але хоче пропустити чемпіонат Європи й готуватися до чемпіонату світу. Вони з тренером так просили, я не проти. Будемо сподіватися, що все буде добре», – розповів Зоц.

Тренер жіночої команди також повідомив, що Петренко, Меркушина та Дмитренко виступлять і на чемпіонаті Європи, і на чемпіонаті світу.

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне