Тренер жіночої збірної України з біатлону про результат в естафеті: Класне місце

Тренер жіночої збірної України з біатлону про результат в естафеті: Класне місце

Микола Зоц. Фото: Суспільне Спорт

Вчора, 7 січня, у німецькому Обергофі завершився четвертий етап Кубка світу з біатлону. Останньою гонкою змагань стала жіноча естафета, у якій Україна посіла восьме місце.  

У день гонки відбулась заміна: Олена Городна потрапила до складу замість Петренко, у якої погіршилось самопочуття ще під час спринту.
Перед останнім етапом естафети Україна посідала 12-те місце. Однак дебютантка Кубка світу у цьому сезоні Христина Дмитренко, використавши лише один додатковий патрон, підняла збірну на восьму сходинку — найкращий результат у естафетах у сезоні.  

Головний тренер жіночої збірної України Микола Зоц в коментарі Суспільне Спорт підбив підсумки естафети та прокоментував виступ Христини Дмитренко.  

«Якщо брати позицію, то на сьогодні це класне місце для нашої команди. Я ж реально дивлюся на речі. Якщо брати по етапах, то без аналізу не можу сказати, але все ж трішки хотів би кращого від Олени Городної. Вона могла краще, гадаю, трішки перегоріла, бо відповідальність велика. Але через це треба пройти, якщо ми на них розраховуємо. Вона не зіпсувала каші, але могла б і краще, знаю її можливості та характер. У нас чергова естафета не вийшла — нічого страшного, через це ми теж пройдемо.

Юлія та, особливо, Христина— молодці. А взагалі це життя: у когось щось вийшло, у когось щось — ні. Всі молодці.

Задоволений виступом Христини. Але це не дивує, вона жодного подвигу не зробила, а класно і гідно виступає, як і багато в нас можуть молодих. Треба просто вірити в них і давати можливість. А будемо вірити в них, то і вони в себе повірять.  

У нас не такий широкий вибір виконавців необхідного рівня. В однієї з ходом проблеми, в іншої — зі стрільбою. Звісно, була б якась координація, але у нас немає такого широкого вибору виконавців, щоб ми могли собі таке дозволити.

Будуть зміни по складу, але це у вівторок можна буде сказати. Кип'яченкова приїжджає в Рупольдинг, буде там стартувати. Будемо далі дивитися по підготовці до чемпіонату Європи, чемпіонату світу, але це вже після Рупольдингу».

Наступний етап Кубка світу з біатлону відбудеться 10-14 січня у німецькому Рупольдингу. У межах змагань пройдуть естафети, спринти й гонки переслідування.


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне