Підручний про коло штрафу в естафеті: По трасі важко було боротися

Підручний про коло штрафу в естафеті: По трасі важко було боротисяЧоловіча збірна України в естафеті на четвертому етапі Кубку світу в  Обергофі (Німеччина) фінішувала на 13-й позиції. Українці були близькими до того, щоб їх зняли як колових: на восьми вогневих рубежах заробили три кола штрафу та використали 17 додаткових патронів. Перед останнім етапом Україна займала останнє 14-те місце: ще сім збірних зняли по ходу естафети як колових.  Проте Віталій Мандзин на своєму етапі не лише втримав команду, але й зміг покращити її позицію на одну сходинку.

Одне з трьох кіл штрафу заробив лідер команди Дмитро Підручний, а Україна на його етапі опустилася з п'ятого на дев'яте місце.
Дмитро розповів, що саме сталося під час гонки зі стрільбою.

«Етап загалом дуже важкий. Щодня у кожній гонці різна погода та різна траса, було досить складно призвичаїтися до цих умов. Сильного похолодало, вітер сильний був, це можна було побачити на стрільбі. Всі це відчули.

Якщо брати загалом етап, то ходом ще більш-менш, на своєму рівні залишався у спринті та переслідуванні. В естафеті трішки гірше.

Стосовно стрільби — звісно, що вона загалом незадовільна. Лежачи не знаю, що там було, може зміна вітру. Але все було як на пристрілці, не знаю, чому хибив. Стоячи вже намагався швидко та чітко відстріляти. Можна вважати, що стоячи добре відстріляв, а по трасі трохи важко було боротися. Навіть з тими, з ким біг, намагався дотерпіти, показати свій результат.

Стрільба загалом? Найбільше, гадаю, впливає те, що я три місяці (з середини серпня до листопада) не міг нормально стріляти. Гадаю, що це відчувається, тому у змаганнях є з цим проблема, бо почав стріляти і лежачи, і стоячи лише з 10-12 листопада. Рука перед цим не дозволяла проводити нормально стрілкові тренування».


Наступний, п'ятий, етап Кубка світу з біатлону відбудеться з 10 до 14 січня у німецькому Рупольдингу. У програмі етапу — естафети, спринти та гонки переслідування.


 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне