Айнарс Багатскіс: В матчі проти Італії у нас були злети і падіння

Айнарс Багатскіс: В матчі проти Італії у нас були злети і падіння

Фото: ФБУ

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс на післяматчевій прессконференції прокоментував поразку нашої команди в матчі відбору на чемпіонат світу-2023 проти Італії (75:85).


«По-перше, хочу сказати, що я насолоджувався грою. У мене була найкраща позиція на майданчику. Зал, звичайно, був за Італію, але я насолоджувався атмосферою на майданчику.


Як я і казав перед матчем, найважливіше це жага до боротьби протягом всіх 40 хвилин. Ми двічі грали проти Італії влітку і 16 хвилин в тих матчах проти них ми демонстрували якісний баскетбол. Сьогодні ж у нас були злети і падіння. Коли ми грали якісно, не поспішали з рішеннями, змушували Італію грати на половині майданчика, у нас все виходило. Але ми втрачали сфокусованість в певних ситуаціях в атаці. Італійці швидко карали нас у фастбрейках та перетворювали наші втрати на очки. Це ключовий момент. Іноді найважливіше просто не втрачати м’яч і іноді найкращий пас — це кидок, після якого треба повертатися в захист.


Я прожив в Україні сім років і я відчуваю себе українцем. Але я не можу відчути те, що відчувають українські гравці у зв’язку із війною. Сьогодні італійські фани по-спражньому підтримували нас, і це було особливе відчуття. Але це було до гри, а під час матчу друзів немає. Тим не менш, велика подяка за підтримку України.


Я насолоджуюся роботю з цими хлопцями. Щодо свого контракту я не хочу казати щось наперед. Під час моєї роботи в збірній України проходила зміна поколінь. Ми скажемо останнє слово в матчі проти Нідерландів у Ризі і після цього можна буде говорити про ситуацію із контрактом.


Моєю ідеєю з першого дня зі збірною України було залучення нових гравців, молодих гравців, молодих талантів. Кожного разу, коли у нас була можливість потренуватися влітку, ми додавали до складу нових баскетболістів. Всі кращі українські баскетболісти були у грі і отримали ігровий час, зокрема дебютант Олександр Ковляр. З його ставленням до роботи у нього світле майбутнє у збірній. Ще один гравець, з яким мені хотілося попрацювати — це Максим Шульга. Він зараз грає у Штатах і він наступний. Тож таланти є і, як на мене, баскетбол в Україні постійно рухається вперед. Треба перемогти у війні і продовжувати прогресувати».


 
За матеріалами: ФБУ
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне