Чоловіча збірна України з баскетболу отримала нового тренера

Чоловіча збірна України з баскетболу отримала нового тренераФедерація баскетболу України на засіданні Виконавчого комітету затвердила нового тренера команди. Ним став 41-річний Віталій Степановський.

На посаді тренера збірної України з баскетболу Степановський замінив Айнарса Багатскіса, який пішов з команди після завершення контракту з Федерацією баскетболу України.

Під керівництвом попереднього наставника чоловіча збірна вийшла до другого етапу кваліфікації на чемпіонат світу з баскетболу 2023 року. У відбірковій групі "синьо-жовті" посіли п’яте місце і не вийшли на світову першість.

Віталій Степановський не вперше працюватиме зі збірною України. У 2019 році студентська збірна України на чолі зі Степановським здобула срібні медалі на Універсіаді, поступившись у фіналі команді США. Також спеціаліст входив до тренерського штабу збірної України під час відбіркових турнірів на чемпіонат Європи 2022 року та чемпіонату світу 2023 року.

Наступні матчі, до яких Степановський готуватиме збірну України з баскетболу, відбудуться у пре-кваліфікаційному раунді відбору на Олімпійські ігри в Париж 2024 року. Поєдинки у межах цього етапу відбору будуть зіграні у серпні.

У серпні також відбудеться жеребкування кваліфікації на Євробаскет-2025. Перші матчі у відборі на чемпіонат Європи збірна України проведе у листопаді.

Наразі Віталій Степановський працює на клубному рівні з румунською командою «Крайова». Під керівництвом українця вона стала учасником плей-оф чемпіонату Румунії, посівши у регулярному сезоні сьоме місце.

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне