Марта Фєдіна завоювала перше в історії «золото» Кубка світу з артистичного плавання

Марта Фєдіна завоювала перше в історії «золото» Кубка світу з артистичного плаванняМіжнародний сезон 2023 року в артистичному плаванні розпочався з першого в історії цього виду спорту етапу Кубка світу. Дебютний старт приймає канадське місто Макрем, а усього в програмі Кубка світу з артистичного плавання заплановані чотири етапи.

Перший в історії старт у рамках Кубка світу пройшов серед жінок-одиночниць у технічній програмі, де за медалі змагалися десятеро спортсменок. Україну представляла 21-річна Марта Фєдіна, лідерка команди. На першому етапі Кубка світу вона продемонструвала свою нову програму.

Для Кубка світу з артистичного плавання змінили систему оцінювання виступів атлеток: замість 15 суддів, які ставили оцінки за трьома критеріями, тепер суддів 10, а оцінюють вони лише за двома критеріями – артистизм та виконання.

За свій виступ Марта Фєдіна отримала 245.2917 бала, що на два з половиною більше, ніж у найближчої переслідувачки. Українка отримала найвищу оцінку за виконання, хоч і не показала найскладнішої програми.

Артистичне плавання. Кубок світу. 1-й етап. Макрем (Канада)
Технічна програма. Жінки-соло.
1. Марта Фєдіна (Україна) – 245.2917 бала
2. Юкіко Інуї (Японія) – +2.5
3. Одрі Ламоте (Канада) – +49.0

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне