Україна вперше в історії здобула медаль у командних змаганнях на ЧС з лижної акробатики (+Відео)

Україна вперше в історії здобула медаль у командних змаганнях на ЧС з лижної акробатики (+Відео)В Бакуріані (Грузія) стартував чемпіонат світу з лижної акробатики. В перший день змагань Україна завоювала історичну для себе "бронзу" в командному старті.

Команда у складі Анастасії Новосад, Олександра Окіпнюка та Дмитра Котовського здобула бронзову медаль. Вони вийшли у фінал з четвертим результатом, а в боротьбі за медалі обійшли Казахстан. 

У фіналі Окіпнюк і Котовський впали на приземленні. Медаль для України фактично витягла Новосад, яка двічі виконала круті стрибки, а фінальна спроба стала другою найкращою серед всіх жінок на змаганні.

Перемогу святкували американці, які є чинними олімпійськими чемпіонами в командних змаганнях з акробатики. Другими стали спортсмени Китаю.

Відзначимо, що це перша в історії командна медаль для України на чемпіонатах світу. Раніше в особистих змаганнях Олександр Абраменко був срібним призером у 2019 році, а Ольга Волкова брала бронзу у 2011 році. 

Це своєрідний реванш за Олімпіаду в Пекіні. Тоді збірна не змогла взяти участь у командних змаганнях через позитивні тести на ковід, хоча спортсмени були у чудовій формі, а срібло Абраменка у чоловічих змаганнях – зайвий доказ. 

На ЧС-2023 команда поїхала без Олександра. Зірковий спортсмен достроково завершив сезон через травму - порвав хрестоподібні зв'язки напередодні турніру. 

Чемпіонат світу з фрістайлу та сноуборду відбувається з 19 лютого по 5 березня на грузинському гірському курорті Бакуріані.

Чемпіонат світу-2023. Лижна акробатика. Бакуріані (Грузія). 21 лютого
Командний турнір (суперфінал)
1. США – 331,37 балла
2. Китай – 328,14
3. Україна (Анастасія Новосад, Олександр Окіпнюк, Дмитро Котовський) – 260,57
4. Казахстан – 236,33

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне