Ілля Ковтун виграв три «золота» на першому старті сезону

Ілля Ковтун виграв три «золота» на першому старті сезону

У Флоренції відбувся перший у 2023 році етап зі спортивної гімнастики у італійській Серії А. У змаганнях взяв участь український гімнаст Ілля Ковтун, який на турнірі представляв команду Palagym Palestra Ginnastica Ferrara.

Один з лідерів збірної України зі спортивної гімнастики Ілля Ковтун вперше в цьому році вийшов на старт. У 2022 році 19-річний українець здобув вісім медалей на етапах Кубка світу та Кубку виклику, а також став срібним призером чемпіонату Європи.

Український атлет змагався на турнірі у Флоренції у чотирьох дисциплінах: махи на коні, кільцях, паралельних брусах та поперечині - не змагався лише у вільних вправах та опорному стрибку.

На турнірі в Італії Ковтуну вдалося стати найкращим на трьох з чотирьох снарядів. Не переміг український спортсмен лише у вправах на кільцях, де через помилку у першій спробі отримав 4.90 бала.

Результати Іллі Ковтуна на першому старті року:
Кінь - 14.350 балів – перемога
Паралельні бруси - 14.800 – перемога
Поперечина - 14.300 – перемога
Кільця - 13.050 - 14-е місце

Результати Ковтуна допомогли його команді посісти на турнірі четверте місце.

Особиста тренерка Іллі Ковтуна Ірина Надюк оцінила його результат.
«Участю у змаганнях за італійський клуб Ілля розпочав свій сезон й достатньо вдало. Ілля серед усіх італійців показав найкращий результат на трьох приладах - кінь-махи, бруси, поперечина. Кільця - це далеко не наш вид гімнастичного багатоборства через антропомітричні дані Іллі та генетику.

Чому база на кільцях 4.9? Бо виконав не всю свою програму, адже у Іллі травмоване плече й з цією травмою ми боремося вже більше року.
Так, наприклад, готувалися через біль й до чемпіонатів світу та Європи у 2022 році. Форма на старті сезону - чудова, треба врахувати, що є травма. Але в нього є бажання, запал і він активно тренується й працює над собою».

Також  участь у змаганнях взяв ще один українець - Петро Пахнюк. 31-річний гімнаст увійшов до складу команди Брешиї, яка на турнірі посіла шосте місце. Найкращим виступом Пахнюка стали вправи на паралельних брусах, за які він отримав 14.000 балів.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне