Склад збірної України на чемпіонат Європи-2023 зі спортивної гімнастики

Склад збірної України на чемпіонат Європи-2023 зі спортивної гімнастики11 - 16 квітня в Антальї (Турція) пройде чемпіонат Європи-2023 зі спортивної гімнастики.

Будуть розіграні 12 комплектів нагород: в особистому багатоборстві (2) та фіналах в окремих видах серед чоловіків (6) і жінок (4).

Від результатів збірних у кваліфікації залежатиме, хто відбереться на чемпіонат світу в командній першості. Для країн будуть доступні по 13 ліцензій із 16, адже три європейські збірні вже вибороли місця на чемпіонаті світу-2022. Велика Британія та Італія мають по ліцензії серед чоловіків і жінок, ще по одній здобули чоловіча команда Іспанії та жіноча збірна Франції.

Україні необхідно потрапити до топ-13 у кваліфікації, щоб представити повні команди на ЧС-2023, що буде кваліфікаційним для Олімпійських ігор-2024.

Склад збірної України на ЧЄ-2023 зі спортивної гімнастики:

Чоловіки
Ілля Ковтун
Ігор Радівілов
Микита Мельников
Радомир Стельмах
Пантелій Колодій.

Жінки
Анна Лащевська
Єлизавета Губарєва
Ілона Крупа
Діана Савельєва.

За всю історію участі в дорослих чемпіонатах Європи зі спортивної гімнастики Україна завоювала 118 медалей: 38 золотих, 31 срібну та 49 бронзових.

На останній континентальній першості-2022, що проходила в межах мультиспортивного Євро в німецькому Мюнхені, збірна здобула дві медалі серед дорослих. Ілля Ковтун виборов «срібло» на паралельних брусах, а Ігор Радівілов – «бронзу» в опороному стрибку. Крім того, Анна Лащевська стала чемпіонкою Європи серед юніорок у вправах на колоді.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне