Саладуха: У нас є підтримка, щоб тиснути на росіян та білорусів персональними санкціями

Саладуха: У нас є підтримка, щоб тиснути на росіян та білорусів персональними санкціямиБронзова призерка Лондона-2012 з легкої атлетики та народний депутат України Ольга Саладуха в интерв'ю YouTube-каналу «ВДОМА» розповіла про вжиті заходи щодо недопуску росіян та білорусів до міжнародних турнірів.

Ольга Саладуха : «МОК більш-менш дипломатично уходить від тих чи інших питань та, мені здається, дасть право федераціям перед Олімпійськими іграми вирішувати, хто буде мати право брати участь - білоруси, росіяни, під яким прапором, взагалі давати їм дозвіл, чи ні. Деякі федерації сказали категорично, що не хочуть бачити цих людей, але ми розуміємо, що лазівки є.

Ми зараз об'єднались з білоруським опозиційним фондом, який вже два роки працює проти лукашенка. В них є антивоєнні декларації, багато чого зроблено. Вони проробили багато кроків, тому що розуміють – тих, хто підтримав лукашенка, не повинно бути в спорті, тому що це теж пропагандистська машина, яка працює над тим, щоб просувати свою історію.

Ми пішли далі – проїхали по багатьох країнах. В нас є підтримка з того приводу, щоб тиснути на них персональними санкціями. Я ініціювала підкомітет, до нас долучились Мінмолодьспорт, МЗС, Офіс президента, Паралімпійський комітет, Олімпійський комітет, Спортивний комітет України, депутати, білоруський фонд спортивної солідарності, спортсмени.

І ми вирішували, яким чином ми можемо зробити докази та зробити списки тих санкційних людей, яким скасовуватимуть візи, закриватимуть рахунки. Тобто, санкції до тих людей, які відкрито підтримують війну проти України.

РНБО вже прийняла перший список і зараз цей список буде розширюватись - база вже збирається. Там вже понад 200 людей, які відкрито підтримують та кажуть, що йдуть вбивати українців. Тому цим людям не місце в спорті та в цивілізованому суспільстві взагалі». 

Нагадаємо, головний тренер збірної України з артистичного плавання висловилася на адресу Саладухи.

 
За матеріалами: XSPORT
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне