Колишній тренер Джоковича: Новак – виграшна суміш Надаля та Федерера

Колишній тренер Джоковича: Новак – виграшна суміш Надаля та ФедерераМаріан Вайда, колишній багаторічний наставник 22-разового чемпіона турнірів «Великого шолома», першої ракетки світу, серба Новака Джоковича, розповів про свій вихід з команди минулого року, а також порівняв Джоковича, Надаля та Федерера.

«Ми провели разом 15 років. Новак вирішив грати менше турнірів і мати молодшу команду на чолі з Гораном Іванишевичем. Це було дуже складно, але життя продовжується. У мене все гаразд, у Новака теж. Я хотів би частіше зустрічатися з ним у турі та бачити, як він виграє більше турнірів.

Хто сильніший із «Великої трійки»? Це складне питання, бо вони є різними. Коли справа доходить до тенісу, кожен має своє покриття: Рафа любить грунт, Роджер любить корти з твердим покриттям, Ноле — траву. У них різні стилі та стратегії того, як поводитися на турнірах. Але вони завжди добре грають, і цілі у них ті самі: бути кращими.

Вони завжди хочуть більшого та рухаються вперед. Протягом 15-20 років вони були і залишаються найкращими. Їхній менталітет є ключовим фактором, і я думаю, що суперництво відіграло роль: це паливо, яке допомагало їм ставати сильнішим. Крім того, вони дуже сильні психологічно.

Кожен має свої сильні риси, але Новак — це суміш обох. Він має чудову техніку Роджера і завзятість Надаля, і ця комбінація виграшна», — сказав Вайда в інтерв'ю ole.com.ar.

 
За матеріалами: Чемпионат
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне