Леся Цуренко пояснила причину другого зняття поспіль з турніру WTA

Леся Цуренко пояснила причину другого зняття поспіль з турніру WTAЛеся Цуренко, яка другий тиждень поспіль розпочала в Мексиці, була вимушена знятися зі змагань: українка виграла перший сет у хорватки Донни Векич (6:2), проте у другому програла п'ять геймів поспіль і не дограла матч.

Зняття Цуренко з турнірів в Мексиці відбулося вдруге поспіль. З попереднього турніру вона знялася за схожих обставин: перемогла в обох матчах кваліфікації, знялася під час першої гри.

Хоча ще на початку лютого Леся Цуренко відзначила, що її не турбують хронічні проблеми з ліктем, через які вона знімалася зі змагань у попередні сезони.

З турніру в Монтерреї Цуренко знялася саме через травму ліктя. Однак природа цих проблем мала зовсім інший характер.

Цуренко розповіла, що її зняття було викликане особливостями тенісних м'ячів, якими грають в Монтерреї. За словами української тенісистки, разом з хардовим покриттям, на якому відбувається турнір, ці м'ячі стають важчими та створюють додаткове навантаження на руку гравчинь під час відбиття.

«Так коротко не відповім, бо проблема комплексна. Два турніри, два різних бренди м'ячів. І на такі речі, в принципі, дуже реагують хронічні травми, а лікоть у мене хронічний, хоча з початку року не турбує. Плюс на другому турнірі в Монтерреї були дуже важкі м'ячі - у поєднанні з покриттям вони перетворювалися на "пухнасте" каміння. Я не єдина - фактично всі дівчата жалілися на це, проте у когось гірше з цим, у когось – краще», - сказала Цуренко.

«Я на турнірі підняла це питання. Вважаю, що подібне не має відбуватися - це в інтересах гравців, а наша організація має це якось змінити. Повірте: всі, з ким я говорила в Монтерреї, розказували про проблеми з плечем. Тому конкретно моя травма відреагувала одразу. Два матчі я відіграла, а в третьому все було взагалі погано. Проте я себе добре знаю, можу зрозуміти, коли треба зупинитися, зробити крок назад, дати руці відпочити, щоб бути гаразд перед наступним турніром».

Загалом зняття у матчі проти Векич стало для Цуренко уже 30-м у кар'єрі по ходу гри. Вона також вісім разів знімался до початку матчів.

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне