Росіян та білорусів не допустять до церемонії відкриття Олімпіади-2024

Росіян та білорусів не допустять до церемонії відкриття Олімпіади-2024МОК провів ще одне засідання Виконкому, на якому, зокрема, вчергове розглянули питання допуску російських та білоруських атлетів на Олімпійські ігри в Парижі.

Наразі відомо, що кваліфікацію на ОІ пройшли 12 індивідуальних нейтральних спортсменів з російським паспортом та 7 з білоруським. МОК також озвучив кількість росіян та білорусів, які зможуть взяти участь і вона "малоймовірно, що буде досягнута" – це 54 та 28 атлетів відповідно. До слова, на Олімпіаді в Токіо Росія була представлена 330 спортсменами, а Білорусь – 104.

МОК озвучив низку обмежень для нейтральних атлетів:
1. Спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права бути заявленими або брати участь у змаганнях.

2. Спортсмени, які мають контракт з російськими, білоруськими військовими чи органами національної безпеки, не матимуть права бути заявленими чи брати участь у змаганнях. Це ж стосується і допоміжного персоналу.

3. Вони не братимуть участь у параді країн на церемонії відкриття.

4. Вони не публікуватимуться у жодних командних заліках.

5. Санкції проти винних у війні, російських і білоруських держав і урядів, залишаються в силі до Олімпійських ігор у Парижі 2024 року. Це означає, що:

- Жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація Росії чи Білорусі не будуть демонструватися на Олімпійських іграх у Парижі, на будь-якому офіційному місці проведення чи будь-якому офіційному заході.

- Жоден російський, білоруський уряд чи державні чиновники не будуть запрошені та акредитовані на Олімпійські ігри в Парижі.

- Як і всі інші спортсмени, AIN повинні підписати умови участі на Олімпіаді. Вони містять зобов’язання поважати Олімпійську хартію, включаючи "миротворчу місію Олімпійського руху".

Окрім того, МОК затвердив гімн та прапор нейтральних атлетів:
Щоправда, рішення щодо церемонії закриття ухвалять пізніше, оскільки там беруть участь «не країни, а всі атлети разом».
Нагадаємо, що церемонія відкриття Олімпіади відбудеться 26 липня, цього ж числа розпочнуться кваліфікаційні змагання. Церемонія закриття – 11 серпня.

Загалом буде розіграно 329 медалей у 32 видах (48 дисциплін) – до 28-ми основних олімпійських видів спорту, в якості додаткових були обрані: брейкінг, спортивне скелелазіння, скейтбординг і серфінг. Очікується участь 10500 атлетів.

 
За матеріалами: Champion
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне