Валерій Борзов: Російським і білоруським спортсменам доцільно почекати до кінця війни на свою участь в Олімпіаді

Валерій Борзов: Російським і білоруським спортсменам доцільно почекати до кінця війни на свою участь в ОлімпіадіЧлен МОК Валерій Борзов висловив свою позицію щодо можливого допуску росіян та білорусів до Олімпіади.

«Хотів би розглянути це питання не з політичної точки зору, а з погляду людських цінностей. Потрібно спершу запитати населення України, як би вони ставилися до зустрічі спортсменів з російськими та білоруськими спортсменами у своїх повсякденних діях, у їдальні, на подіумі, як би вони почувалися після цього, повертаючись в Україну, у свої зруйновані рідні міста та міста, де відбувалися викрадення і ґвалтування жінок, де росіяни погрожують їм брудними бомбами та оскверняють їхню країну.

З людської точки зору це цілком зрозуміло і відповідь дуже ясна: російським і білоруським спортсменам доцільно почекати на свою участь в Олімпійських іграх до кінця війни.

Висловлюю свою думку досить відкрито, дотримуюся людських цінностей. Висловлюю свою позицію, навіть якщо вона суперечить МОК.
Я громадянин України. Не можу прийняти іншої точки зору.

Це було важке рішення залишитися в Україні, але в мене була інтуїція, яка дозволила мені повірити, що ми будемо в безпеці.

Томас Бах і Крістоф Де Кеппер запропонували свою допомогу, за що я був дуже вдячний, але вирішив залишитися вдома і не втратити те, що здобув за все своє життя.

Родичі моєї дружини Людмили та її родина з Ростова. Зараз, коли розмовляю з людьми з країн, які воюють з нами, немає спільного розуміння того, що цим відносинам підходить кінець. Одні повністю підтримують війну, а інші не можуть дозволити собі говорити вільно, саме остання група мене найбільше турбує», - сказав Борзов для The Sunday Times.

 
За матеріалами: Tribuna.com
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне