МОК готовий «захистити» українських атлетів у разі бойкоту змагань федераціями через росіян та білорусів

МОК готовий «захистити» українських атлетів у разі бойкоту змагань федераціями через росіян та білорусівМіжнародний олімпійський комітет відреагував на ситуацію з готовністю України бойкотувати змагання, у яких братимуть участь атлети з Росії та Білорусі.

Наприкінці березня МОК порекомендував міжнародним спортивним федераціям повернути до змагань спортсменів з Росії та Білорусі як нейтральних. Після цього вже три спортивні федерації - настільного тенісу, тхеквондо та боротьби - оголосили про повернення атлетів цих країн до міжнародних турнірів.

Кабінет міністрів України, реагуючи на нові рекомендації від МОК, оголосив про бойкот усіх змагань, де виступатимуть спортсмени з Росії та Білорусі. А також готовністю позбавляти федерації статусу "національних".

У Міжнародному олімпійському комітеті відреагували на останні рішення уряду України. Та засудили Кабінет міністрів України за втручання у спортивні процеси.

Також МОК вважає, що рішенням бойкотувати змагання уряд України лише «завдає шкоди» своїм спортсменам. У комітеті навіть готові «захистити» тих українських спортсменів, які виступлять проти бойкоту турнірів і захочуть змагатися.

«Якщо це рішення було впроваджене, воно нашкодить лише українській атлетичній спільноті та національним спортивним федераціям і у жодному разі не вплине на війну, яку світ прагне закінчити, і яку МОК категорично засуджує.

МОК завжди притримувався і продовжить притримуватися у цьому сенсі політики захисту атлетів. Саме тому, якщо це рішення буде впроваджене, спортсмени, які захочуть змагатися та втратять підтримку своїх національних спортивних федерацій та національного олімпійського комітету через втручання держави, можуть розраховувати на пряму допомогу від фонду солідарності олімпійського руху для олімпійської спільноти України, а також програми підтримки спортсменам від МОК», - вказано у відповіді комітету.

Також у відповіді МОК посилається на заяву федерації тенісу України. У ній вказано, що бойкотом змагань, де виступають росіяни та білоруси, НОК України фактично впроваджуватиме санкції і проти українського спорту, а рішенням проблеми називає «виступи та перемоги над спортсменами з Росії».

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне