Гутцайт: Виступи наших тенісистів проти росіян зіграли проти нас

Гутцайт: Виступи наших тенісистів проти росіян зіграли проти насМіністр молоді та спорту України, а також Президент НОК України Вадим Гутцайт прокоментував «протокольне рішення» Кабінету Міністрів України щодо заборони спортсменам змагатися на стартах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Міністерство молоді та спорту України також опублікувало заяву, в якій зазначилося про ймовірність введення персональних санкцій щодо українських федерацій за порушення «протокольного рішення» Уряду. Уже після його ухвалення українська тенісистка Ангеліна Калініна провела матч на турнірі в США проти тенісистки з Росії. Вадим Гутцайт у відповідь на запитання про ймовірність санкцій щодо федерації тенісу за порушення «рішення», відповів наступне:

«На жаль, хочу сказати, що пан Бах в усіх своїх промовах останнім часом тільки й наводить приклад, як наші спортсмени грають у великому тенісі. І, наприклад, після оголошення цих умов президентом Міжнародного олімпійського комітету була конференція Позднякова. І на цій конференції він теж зазначив, що тенісисти грають і нічого не відбуваються. На жаль, те, що наші тенісисти грали проти росіян, зіграло проти нас. І на всіх виступах Баха він лише приводить як приклад федерацію тенісу».

Також за словами Вадима Гутцайта, мови про бойкот Олімпіади-2024 поки не йде. А головне завдання для українських спортивних функціонерів зараз – недопуск російських атлетів до змагань будь-якого рівня.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне