Україна оскаржила у CAS рішення Міжнародної федерації фехтування повернути атлетів з Росії та Білорусі

Україна оскаржила у CAS рішення Міжнародної федерації фехтування повернути атлетів з Росії та БілорусіУкраїна подала скаргу на рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) повернути до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. Про це повідомляється на офіційному сайті федерації.

На початку березня Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення щодо повернення до змагань атлетів з Росії та Білорусі у статусі нейтральних. Відповідний вердикт FIE зробила ще перед Виконкомом МОК, на якому організація порекомендувала міжнародним спортивним федераціям повернути до змагань спортсменів з цих країн.

Україна у відповідь на рішення FIE оголосила про бойкот усіх змагань, в яких братимуть участь російські та білоруські фехтувальники. А згодом уряд України ухвалив рішення про бойкот усіх змагань, на яких будуть присутні спортсмени з цих країн.  

Крім бойкоту, федерація фехтування України вирішила оскаржити рішення FIE. У понеділок, 3 квітня, в українській федерації повідомили про скаргу, яку підготували до Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

У скарзі українська федерація посилається на те, що FIE порушила свій же статус під час ухвалення рішення щодо повернення фехтувальників з Росії та Білорусі.

«Федерація фехтування України рішуче засуджує рішення позачергового конгресу FIE про відновлення допуску російських та білоруських атлетів до міжнародних змагань. Воно було прийнято з численними порушеннями Статуту FIE, що викликає багато питань стосовно його правомірності», - зазначив президент федерації фехтування України Михайло Ілляшев.

Рішення FIE щодо повернення фехтувальників з Росії та Білорусі набуде чинності у другій половині квітня 2023 року. Це означає, що росіяни і білоруси будуть представлені на чемпіонаті Європи та світу в 2023 році та брати участь в олімпійській кваліфікації. 


Російські фехтувальники пропустять етап Кубка світу у Польщі через «особливі вимоги»

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне