Російські фехтувальники пропустять етап Кубка світу у Польщі через «особливі вимоги»

Російські фехтувальники пропустять етап Кубка світу у Польщі через «особливі вимоги»Російські спортсмени пропустять етап Кубка світу з жіночої рапіри у Познані. Про це заявив президент Федерації фехтування РФ Ільгар Мамєдов.

Міністр спорту й туризму Польщі Каміль Бортнічук заявив, що країна готова допустити росіян та білорусів до міжнародних змагань за умови, якщо атлети підпишуть декларацію про негативне ставлення до злочинів РФ в Україні.

Серед таких турнірів - етап Кубка світу з жіночої рапіри у Познані.

За словами Бортнічука, в Міжнародній федерації фехтування (FIE). вже наполягають на участі росіян у змаганнях Кубка світу на території Польщі.

«Федерація фехтування Польщі після консультацій зі мною повідомила FIE про нашу позицію, адже скоро тут має проходити Кубок світу й вони наполягають на допуску росіян. Ми запросимо тих росіян та білорусів, що підпишуть декларацію про непідтримку війни, про їхню опозицію до воєнних злочинів, у скоєнні яких Міжнародний кримінальний суд у Гаазі звинувачує Владіміра Путіна.  

Якщо російський спортсмен підпише таку декларацію, я сердечно запрошу його до Польщі та європейського спорту».


Росіяни відмовились від участі у фехтувальних змаганнях у Польщі саме через вимоги організаторів публічно засуджувати воєнну агресію РФ в Україні.

«Займаються свавіллям. Ці провокаційні умови не дозволяють нам взяти участь у цих змаганнях. Все робиться саме для цього. Про спорт тут не йдеться», - зазначив Ільгар Мамєдов.

Етап Кубка світу з фехтування на рапірі серед жінок, який проходитиме в Познані з 21-го по 23 квітня, є кваліфікаційним турніром на Олімпійські ігри 2024 року.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне