«Не вийдемо і не потиснемо руки»: скандальне повернення росіян на турніри спантеличило українських фехтувальників

«Не вийдемо і не потиснемо руки»: скандальне повернення росіян на турніри спантеличило українських фехтувальниківБогдан Нікишин,  який після завершення кар'єри став старшим тренером українських шпажисток, поділився думка про рішення FIE щодо допуску до змагань росіян та білорусів.

Нікішин розповів, що його підопічні налаштовані бойкотувати турніри за участю росіян. Однак сам пропонує поки що не гарячкувати, адже у квітні розпочнеться відбір на Олімпіаду-2024 у Парижі. І потрібно почекати, яке рішення щодо ситуації приймуть боси нашого спорту.

«Ми до останнього сподівалися, що проголосують проти їхнього допуску до змагань. Але так вийшло, що у голосуванні брало участь багато країн – було віддано понад 130 голосів, а насправді на тих самих чемпіонатах світу збирається 60, максимум 70 країн, решта фактично не фехтує, але голосує.

Ми чудово розуміємо, що європейські країни не підтримують те, що робить терорист росія в Україні. Вони однозначно на нашому боці. Але є низка держав, які знаходяться далеко від України. Я не хочу зараз нікого образити, але країни Азії та Латинської Америки, які, можливо, не до кінця розуміють, що відбувається в нашій країні, на жаль, проголосували за допуск росіян до міжнародних змагань.

Ми не розуміємо, як наша команда виходитиме фехтувати і поводитись у подібних умовах. Не розуміємо, як пройде відбір на Олімпіаду-2024 та самі Ігри. І взагалі повне нерозуміння, як поводитися в ситуації, коли армія рф розбиває наші міста, тероризує населення України і позбавляє майбутнього наших дітей, а їхніх спортсменів допускають до змагань. Ми всі знаходимося в якомусь глухому куті.

Ситуація складна та неоднозначна. Більшість спортсменів та тренерів на сьогоднішній момент хочуть просто бойкотувати змагання за участю спортсменів країни-терориста. Реакція така: ми не вийдемо на доріжки, не даватимемо руки чи взагалі не приїдемо на ці турніри. Я їх підтримую повністю, але не розумію, як це виглядатиме зі спортивної точки зору. До чого це призведе? До того, що спортсмен країни-агресора таким чином перемагатиме у цьому поєдинку?

Зараз велике питання, як поведуться інші країни. У моїх дівчаток позиція чітка: ми з ними не фехтуватимемо. І вони мають рацію, але я прошу їх не гарячкувати і все-таки дочекатися рішення керівництва», - сказав Нікішин.

 
За матеріалами: «Obozrevatel»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне