Франція відмовилась від проведення КС з фехтування через допуск росіян та білорусів

Французька федерація фехтування (FFE) скасувала проведення Кубка світу з чоловічої шпаги. Про це повідомила пресслужба на сайті федерації.

FFE відмовилась від проведення фехтувальних змагань, після того як у березні Міжнародна федерація фехтування скасувала відсторонення спортсменів з Росії та Білорусі. Рішення FIE набуде чинності у другій половині квітня 2023 року, що дозволить російським та білоруським фехтувальникам взяти учать у Євро та чемпіонаті світу в 2023 році.

Після допуску фехтувальників з Росії та Білорусі до міжнародного спорту Федерація фехтування України заявила, що бойкотуватиме змагання за участі атлетів з цих країн. Натомість Кабінет Міністрів вирішив, що українські спортсмени будуть бойкотувати всі змагання, де змагатимуться росіяни чи білоруси.

Проти поновлення у міжнародних турнірах атлетів з Росії та Білорусі виступили понад 300 фехтувальників з різних країн світу. Допуск FIE російських та білоруських спортсменів також викликав реакцію у федерацій фехтування різних країн. Німеччина через допуск росіян та білорусів відмовилась від проведення проведення Кубка світу з жіночої рапіри, а у Данії скасували проведення турнірів з фехтування.

У Франції зазначили, що організатори Кубка світу з фехтування на шпагах серед чоловіків не можуть задовольнити запит Міжнародної федерації фехтування щодо участі російських і білоруських спортсменів. Французька федерація фехтування повідомила про скасування турніру менше, ніж за два місяці до старту змагань.

«Не маючи можливості задовольнити прохання Міжнародної федерації фехтування (FIE) щодо участі російських і білоруських спортсменів у Кубку світу з фехтування на шпагах, запланованого на 19-21 травня в Сен-Мор-де-Фосс, Французька федерація фехтування з жалем оголошує про скасування змагань Monal Challenge у 2023 році. Про це рішення проінформовані спортивні та державні установи», - йдеться у заяві FFE.

Відмовитись від проведення фехтувальних змагань через допуск росіян та білорусів готова Польська федерація фехтування. Фінляндія скасувала турнір серії FIE satellite у Купіттаа, який був запланований у вересні 2023 року.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне