Думка експерта: У поразці Цзю винен його кут

Думка експерта: У поразці Цзю винен його кутКолишній чемпіон світу зі США, нині експерт боксу Кріс Елджієрі вважає, що кут Тіма Цзю (24-1, 17 КО) мав спрацювати мудріше у минулому поєдинку проти Себастьяна Фундори (21-1-1, 13 КО) за об'єднання титулів WBC/ WBO у першій середній вазі  (до 69,9 кг) і зупинити зустріч після четвертого раунду через сильне розсічення у свого боксера. Тому що у такому разі Тім як мінімум залишився б зі своїм титулом WBO.  

Нагадаємо, що вже в другому раунді Фундора ненавмисно завдав Цзю розсічення ударом ліктя, але бій продовжився і пройшов усю 12-раундову дистанцію, завершившись перемогою Себастьяна за очками роздільним рішенням суддів.

«Він бився, він хотів битися, Цзю хотів продовжувати, він не мав і думки про те, щоб капітулювати. Він показав себе воїном, продовжуючи боротися, незважаючи ні на що. Ось чи було це правильне рішення? — запитує Елджієрі. — На мою думку, ні. Я думаю, його команда мала втрутитися і зупинити поєдинок.

Цзю чудово почав, у двох перших раундах виглядав фантастично. І наприкінці другого отримав дуже погане розсічення. Нам потрібно провести ще два раунди, щоб бій був визнаний таким, що відбувся, і результат був визначений за записками суддів (на момент зупинки), якщо наслідком травми став заборонений удар, тому що це був ненавмисний удар (ліктем).

У нього (Цзю) виникли проблеми із зором, третій та четвертий раунди виходять досить близькими, важко сказати, хто насправді виграє в них. Але якщо наприкінці четвертого раунду його кут втручається і каже: "Гей, наш хлопець не бачить, це занадто", вони зупинять бій. Ви кажете, що не можете бачити і бій зупиняють.

У найгіршому для Цзю випадку оголошується нічия, і він зберігає титул. Ви проводите чотири раунди, отримуєте сильну січку, але, як мінімум, зберігаєте титул, а як максимум залишаєте ринг об'єднаним чемпіоном», — додав експерт.

 
За матеріалами: Vringe
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне