Підручний: Думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змін

Підручний: Думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змінДмитро Підручний, незважаючи на певні проблеми зі здоров’ям та неповноцінну підготовку у міжсезоння, залишається лідером чоловічої збірної України з біатлону. Спортсмен своїми думками щодо виступів цьогоріч, розповів, чому зійшов з дистанції персьюту у Кенморі та що планує змінювати у планах підготовки до наступних стартів.

- Дмитре, хочу поговорити про сезон в цілому, та не можу не спитати, що було під час персьюту? Ви зійшли з дистанції, проте, знаючи ваш характер, припускаю, що щось сталося, що саме?
- На жаль, я не зміг закінчити цю гонку, прикро, що так сталося з певних причин. Вже на другому колі я зрозумів, що не зможу закінчити гонку, але була ще надія, що добіжу. Та після другої стрільби зрозумів, що мушу закінчити виступ. Не хочу шукати виправдання, адже для спортсмена не закінчити гонку - це найгірше, що може бути. Ти підводиш і вболівальників, і команду, і сам себе. А тим більше тоді, коли маєш таку гарну стартову позицію. Дуже прикро, що так сталося, на жаль, що є, то є.

- Сезон великого біатлону завершено, звісно, що і команди, і спортсмени підводять підсумки. Якщо в цілому говорити про сезон, чи є присмак незадоволення від того, що могли б краще, та не вийшло через низку обставин?
- Підбивати підсумки можна вже починати, але зараз вирують емоції у кожного спортсмена, і треба вчитися чекати і помаленьку це робити, щоб розуміти, що було не так. Звичайно, є певне незадоволення, та є і об’єктивні причини. 

Чесно кажучи, я думав, що взагалі не зможу провести цей сезон. Але те, що я пробігав майже весь сезон, за виключенням кількох пропусків, взагалі для мене непогано, враховуючи травму, яка у мене була та пропуск двох місяців підготовки у такий важливий передсезонний час. 

Але завжди хочеться кращого, і те, що мені більш-менш рівно вдалося провести цей сезон - добре. Так, він пройшов без ярких великих гонок, та були і виступи, які давали надію і позитивні емоції. Хоча б взяти останній спринт сезону, який подарував і мені, і вболівальникам багато приємних емоцій. А для мене це було ще й знаком того, що я недарма бігав цей сезон. 

Звичайно, були і інші гарні старти, цей спринт – тільки один з них. Мені прикро за командний результат, адже багато чого так і не вдалося нашій команді, і думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змін.  

- Уже певний час вас переслідують якісь негаразди із здоров’ям. Психологічно це впливає на роботу?
- Так, звичайно, це часто вибиває з колії. І такі серйозні травми дуже заважають, минулий сезон був майже пропущений. На цей сезон я дуже серйозно налаштовувався, провів гарну літню підготовку, та моя травма руки перекреслила всі мої плани, зусилля та сподівання на те, що сезон міг вийти досить успішним, бо багато було проведено хорошої роботи в літні місяці. Ми мусимо переживати все це та рухатися далі, повертатися у стрій та підтримувати команду.  

 
За матеріалами: biathlon.com.ua
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне