Збірна Норвегії з біатлону пройде курс поводження зі зброєю після інциденту з Легрейдом

Збірна Норвегії з біатлону пройде курс поводження зі зброєю після інциденту з Легрейдом

Стурла Холм Легрейд. Фото: facebook

Збірна Норвегії з біатлону отримала покарання за інцидент з пострілом учасника команди Cтурли Легрейда у готелі під час етапу Кубка світу в Ленцергайде. Про це повідомляє NRK.

Легрейд мав взяти участь у масстарті в Ленцергайде, у якому Норвегія мала рекордну заявку — сім біатлоністів. Однак за кілька годин до початку гонки спортсмена дискваліфікували: під час підготовки він замість пострілу без патрона виконав "бойовий" постріл у приміщенні готелю, де розташовувалась збірна Норвегії.

За результатами інциденту Легрейда допитала швейцарська поліція, а Міжнародний союз біатлоністів (IBU) розпочав власне розслідування. Cтурла вибачився перед партнерами по збірній та біатлонною спільнотою.

Інцидент з пострілом розглянув Biathlon Integrity Unit, незалежний орган у структурі IBU. Легрейд за свій вчинок отримав штраф у розмірі 500 євро та догану. Окрім того, уся норвезька збірна, включаючи Легрейда, має пройти курс поводження зі зброєю. Норвезьку федерацію також оштрафували на 2500 євро.

26-річний Стурла Легрейд у минулому сезоні втретє поспіль фінішував другим в особистому заліку. 


У нинішньому сезоні Стурла посідає шосте місце у загальному заліку Кубка світу, найкращий особистий результат — «срібло» у трьох гонках.

Норвежці готуються до чемпіонату світу (7-18 лютого), на який вже оголосили склад, до якого Увійшов й Легрейд.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне